Rugby

thumbs

"Sunt extrem de trist". Discursul lui Lynn Howells la despartirea de "Stejari"

12.03.2018, 20:41 Sursa: Prosport

Antrenor principal al echipei nationale de rugby a Romaniei din februarie 2012, galezul Lynn Howells (67 de ani) a demisionat din functie si a vorbit despre ce l-a determinat sa ia aceasta decizie.

"Sunt evident extrem de intristat de felul cum se incheie colaborarea noastra si de faptul ca trebuie sa renunt la rolul de antrenor principal al echipei Romaniei. Asa cum am spus de fiecare data, accept si imi asum intreaga responsabilitate pentru performantele echipei si pentru faptul ca nu am atins obiectivul pe care ni l-am propus in acest turneu, calificarea directa la Cupa Mondiala din Japonia 2019, si ca nu am avut succes pe teren atunci cand conta rezultatul. Cu totii trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru astea, dar eu, in special, ca antrenor principal", a declarat antrenorul galez, citat de site-ul frr.ro.

Lynn Howells a precizat ca este increzator in privinta viitorului rugby-ului romanesc: "Este intotdeauna greu sa obtii combinatia perfecta de jucatori noi si jucatori cu experienta, dar cred ca exista un nucleu de la care se poate porni de acum incolo. Cred ca las echipa intr-un punct mai bun decat in momentul in care am preluat-o si am toata increderea in jucatori".

Sub conducerea lui Lynn Howells, "Stejarii" au disputat 70 de meciuri, dintre care au castigat 48, au obtinut un rezultat de egalitate si au pierdut 21.

Galezul Lynn Howells este printre cei mai titrati antrenori care au condus nationala de rugby. Acesta a fost antrenor al Tarii Galilor U21, al reprezentativei secunde a Tarii Galilor, antrenor secund al primei reprezentative in turneele din Africa de Sud si Zimbabwe si antrenor principal al Tarii Galilor in turneul din Japonia.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare