Rugby

thumbs

FR de Rugby, comunicat oficial despre arbitrul de la Belgia - Spania. Arbitrul a fost fugarit pe teren

21.03.2018, 15:23 Sursa: Prosport

Prin intermediul unui comunciat remis MEDIAFAX , FRR a anuntat ca nu a primit niciun document oficial in care sa fie anuntata de o eventuala suspendare a arbitrului meciului Spania-Belgia, Vlad Iordachescu, dar si motivul pentru care acesta nu va arbitra meciul dintre Pau si Stade Francais.

"Avand in vedere informatiile vehiculate in mass-media legate de situatia fara precedent creata in jurul brigazii de arbitri care a oficiat in meciul Belgia-Spania din Rugby Europe Championship si mai ales a speculatiilor in ceea ce-l priveste pe cel mai titrat arbitru roman al ultimilor ani, Vlad Iordachescu, Federatia Romana de Rugby doreste sa faca urmatoarele precizari:

1. Federatia Romana de Rugby nu primit niciun document oficial care sa ateste suspendarea arbitrului Vlad Iordachescu. Concluziile vehiculate in mass-media sunt rezultatul unor informatii partiale sau eronate, care aduc in acest moment prejudicii atat la nivel individual, cat si general in ce priveste prestatiile oficialilor de meci in sportul cu balonul oval.

2. Schimbarea lui Vlad Iordachescu din brigada care urma sa oficieze sfertul de finala al Challenge Cup, dintre Pau si Stade Francais din 30 martie 2018, este legitimata de dorinta organizatorilor, EPCR, de a asigura cele mai bune conditii pentru desfasurarea partidei. Luand in considerare faptul ca in componenta unei dintre echipe intra jucatori ai reprezentativei nationalei spaniole, cat si proximitatea geografica fata de Spania, meciul urmand sa se dispute la Pau, pe Stade du Hameau, s-a decis inlocuirea lui Vlad Iordachescu in vederea mentinerii securitatii meciului si evitarea oricaror incidente.

Precizam ca forul continental, Rugby Europe, va analiza vineri, 23 martie, la Poznan, atat prestatia brigazii de arbitri, cat si gravele incidente disciplinare ale jucatorilor echipei Spaniei din timpul si la finalul meciului disputat duminica, 18 martie, la Bruxelles, intre Belgia si Spania. Concluziile oficialilor Rugby Europe vor fi facute publice." se arata in comunicatul Federatiei Romane de Rugby, remis MEDIAFAX

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare