Rugby

thumbs

Do svidaniya, Challenge Cup! Rugby-ul romanesc a picat in "Cupa Intertoto" a sportului cu balonul oval. Timisoara Saracens a cedat barajul cu rusii de la Enisei, iar urmatoarea campioana a Romaniei merge in a treia competitie europeana

21.04.2019, 08:27 Sursa: Prosport

Rugby-ul romanesc a mai pierdut o batalie importanta la nivel international, de data aceasta in extremitatea vestica a Siberiei, la Krasnoyarsk. Timisoara Saracens a jucat in calitate de campioana a Romaniei barajul pentru mentinerea si in sezonul viitor in Challenge Cup, a doua competitie continentala inter-cluburi nivel european. In tur, Timisoara a castigat cu 20-18, un avantaj spulberat la Krasnoyarsk, unde rusii au triumfat cu 40-32. Anul trecut, banatenii au pierdut dubla confruntare cu campioana Germaniei, Heidelberg. Nemtii au fost insa descalificati, deoarece aveau acelasi patron ca Stade Francais Paris, iar regulamentul nu permitea participarea a doua echipe cu acelasi patron in Challenge Cup.

Practic, miza barajului a fost una importanta pentru tot rugby-ul romanesc, deoarece indiferent cine va castiga finala campionatului de la finalul lunii mai, castigatoarea titlului din Romania depinde de ce faceau timisorenii in dubla mansa de acum. Cum rusii de la Enisei au triumfat, in toamna viitoare, campioana tarii noastre va juca in Continental Shield, a treia competitie valorica la nivel continental, una cu un nivel mult sub Challenge Cup, a doua competitie valorica.

Un pas insa oarecum firesc daca privim scaderea numarului de copii care vin sa joace rugby la nivel juvenil, scandalul monstru ce a dus la eliminarea Romaniei de la Cupa Mondiala, infrastructura precara, precum si momentele ridicole, cum a fost amanarea finalei Cupei dupa ce a fost programata pe stadionul cu teren inghetat, Iuliu Hatieganu. Intr-un cuvant, panta descendenta a sportului cu balonului oval romanesc.

La pauza - la bal, la final - la spital

Meciul nu a inceput atat de rau pentru Timisoara Saracens, care, la pauza, avea calificarea in mana. Dupa 3-3 in urma unor lovituri de pedeapsa, primul eseu l-au dat rusii, prin Meski. A urmat insa si prima incercare a romanilor, datorita lui Vladut Popa. Apoi a fost randul lui Shennan sa ajunga in terenul de tinta al rusilor, iar ambele eseuri a fost transformate de Luke Samoa. Rusii au punctat dintr-o lovitura de pedeapsa si au mai dat un eseu prin Baranovs. La pauza, Timisoara avea 20-16, scor la care era calificata.

Dupa pauza, rusii au revenit in joc cu eseul lui Krotov. Timisoara a reintrat in joc cu eseul lui Manumua, netransformat, si cel al lui Vladut Zaharia, transformat de Samoa. Artilieria grea a fost descarcata insa de rusi pe final, care au revenit de la 23-32. Au fost doua eseuri transformate, marcate de Temnov si Kotonov si alta lovitura de pedeapsa transformata de Gaisin, iar Timisoara ramane doar cu amintirea unei vizite in Siberia.

Foto: Enisei-STM rugby club

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare