Rugby

thumbs

Toti jucatorii de la CSM Stiinta Baia Mare sunt sanatosi, dar au intrat in carantina! Se joaca sau nu finala Cupei Romaniei la rugby? "Vom lua o decizie joi"

01.12.2021, 09:04 Sursa: Prosport

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Echipa de rugby CSM Stiinta Baia Mare a fost repatriata din Africa de Sud, in cursul noptii de marti spre miercuri, cu o cursa speciala TAROM si a intrat in carantina, a anuntat subprefectul judetului Maramures, Rudolf Stauder. Testele RT-PCR vor fi repetate dupa opt zile, iar daca rezultatul probelor va iesi tot negativ, cele 29 de persoane pot iesi din carantina institutionalizata. Campioana Romaniei la rugby, CSM Stiinta Baia Mare, a fost blocata in Africa de Sud din cauza aparitiei pe continentul african a variantei Omicron. Toti jucatorii de la CSM Stiinta Baia Mare sunt sanatosi! Se joaca sau nu finala Cupei Romaniei la rugby? "Vom lua o decizie in Biroul Federal de joi" Presedintele Federatiei Romane de Rugby, Alin Petrache, a declarat luni ca decizia va fi luata in cadrul unei sedinte a Biroului Federal al FRR. "Finala Cupei Romaniei va trebui amanata pentru ca baimarenii vor fi nevoiti sa stea in carantina la intoarcerea in tara. Vom lua o decizie in Biroul Federal de joi", a afirmat Petrache. "Guvernul Romaniei a organizat repatrierea cetatenilor romani din Africa de Sud, printre care si jucatorii si staff-ul tehnic al echipei campioane de rugby CSM Stiinta Baia Mare. Cele 29 de persoane au aterizat in aceasta seara (noaptea de marti spre miercuri - n. r.) cu o cursa TAROM pe Aeroportul International Maramures. Ei au fost testati si s-au recoltat probe RT-PCR in Africa de Sud, Kenya, dar si la sosirea pe aeroport de catre personal medical din cadrul Directiei de Sanatate Publica Maramures" a precizat Rudolf Stauder. Potrivit acestuia, nici un component al echipei de rugby CSM Stiinta Baia Mare nu are probleme medicale. "Nicio persoana nu are probleme medicale, iar autoritatile judetene s-au implicat in preluarea si procesarea datelor, asigurarea conditiilor de carantinare institutionala. Echipa de rugby a fost transportata de la aeroport cu microbuze ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta(ISU) 'Gheorghe Pop de Basesti', insotite de echipaje ale politiei si jandarmeriei, la locatia de carantinare" a adaugat subprefectul.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare