plateste aici
Casierie online
deschisă non-stop
plătește online orice factură Orange

rapid și sigur, direct cu cardul tău

plătește aici »
reîncarcă aici, la curs BNR,
o cartelă PrePay

cu minim 5 euro credit și ai:

  • 100 MB internet pe mobil
  • 50% mai mult bonus Orange Phone Credit
reîncarcă aici »

mediul înconjurator

mediul înconjurator

Considerãm cã este important sã cunoastem si sã controlãm impactul activitãtilor noastre asupra mediului înconjurãtor, asupra sãnãtãtii angajatilor nostri si a oamenilor în general. De aceea mãsurãm impactul actiunilor noastre asupra mediului printr-o serie de indicatori si rãspundem cu responsabilitate întrebãrilor legate de procesul extinderii retelei noastre.  

Ne asigurãm cã toate telefoanele comercializate în magazinele noastre sunt în concordantã cu limitele impuse de organismele nationale si internationale în ceea ce priveste expunerea la câmpurile electromagnetice.

În derularea activitãtilor noastre sunt generate diverse categorii de deseuri pe care le gestionam cu responsabilitate si în conformitate cu reglementarile în vigoare.

 

performanta de mediu a telefoanelor

Orange si WWF (World Wide Fund for Nature) au lansat în premieră naţională un sistem de etichetare ecologica care evalueză performanţa de mediu a telefoanelor. Sistemul de etichetare este similar celor folosite pentru automobile sau pentru alte aparate electrocasnice, dar este o noutate pe piaţa de telecomunicaţii din România.

Pe lângă caracteristicile tehnice, preţ sau design, cei care doresc să îşi achiziţioneze un nou model de telefon pot să facă selecţia şi în funcţie de impactul aparatului asupra mediului. În magazinul online Orange, la secţiunea terminale, clienţii pot afla, de exemplu, care sunt emisiile de CO2 generate de un anumit model, în ce măsură poate fi reciclat sau care sunt eforturile făcute de producatori pentru a limita folosirea substanţelor periculoase care pot prezenta un risc pentru oameni şi mediu.

Evaluarea telefoanelor are la baza 3 indicatori, luându-se, totodată, în considerare principalele etape din ciclul de viaţă al produsului: fabricare, transport, functionare. Cei 3 indicatori ("limitarea emisiilor de dioxid de carbon", "conservarea resurselor naturale", "productie eco-responsabila") sunt centralizaţi într-unul singur, denumit "performanţă de mediu". Cu cât acest parametru are o valoare mai mare, cu atât telefonul are un impact mai redus asupra mediului. Sistemul de evaluare ia în calcul informaţiile oferite de producătorii de terminale şi este realizat de BIO Inteligence Service , o companie cu experienţă în măsurarea performanţei de mediu.

sus