plateste aici
Casierie online
deschisă non-stop
plătește online orice factură Orange

rapid și sigur, direct cu cardul tău

plătește aici »
reîncarcă aici, la curs BNR,
o cartelă PrePay

cu minim 5 euro credit și ai:

  • 100 MB internet pe mobil
  • 50% mai mult bonus Orange Phone Credit
reîncarcă aici »

Orange România invită copiii pasionați de programare la o nouă ediție #SuperCoders dedicată protecției mediului

Orange România organizează pe 17 octombrie cea de-a treia ediție a #SuperCoders. În cadrul seminarului, copiii cu vârste între 10 și 13 ani învăță limbaje de programare cu ajutorul cărora își pot crea propriile animații și jocuri.

Sub atenta supraveghere a trainerilor, fiecare copil va învăța să utilizeze platforma Scratch pentru a-și construi propriul univers animat. În plus, în cadrul comunității online, copiii vor învăța să lucreze în echipă la crearea mijloacelor media interactive (povești, jocuri sau animații).

Tema acestei ediții #SuperCoders este protecția mediului, copiii fiind încurajați să dezvolte jocuri și animații construite în jurul aspectelor de mediu, precum încălzirea globală, consumul iresponsabil, reciclarea și protejarea biodiversității. Copiii vor învăța într-un mod interactiv cum tehnologia poate contribui la adresarea temelor care ne preocupă pe toți și la găsirea de soluții pentru acestea.

Alegerea acestei teme pentru atelierele #SuperCoders care au loc simultan în nouă țări diferite unde grupul Orange este prezent are rolul de a semnala Conferința Națiunilor Unite COP21, adresată schimbărilor climatice, care va avea loc în Paris în luna decembrie. 

Înscriere seminar

La #SuperCoders se pot înscrie copii cu vârsta cuprinsă între 10 și 13 ani, pasionați de programare, dar nu este necesar ca aceștia să aibă cunoștințe anterioare de programare.

Înscrierile la #SuperCoders sunt gratuite și se pot face prin trimiterea unui e-mail pe adresa csr@orange.ro, în limita locurilor disponibile. Data limită pentru înscrieri este vineri, 16 octombrie.

Detalii desfășurare seminar

Atelierul #SuperCoders se va desfășura în București pe data de 17 octombrie, între orele 11:00 și 15:00, la Impact Hub București (str. Halelor, nr. 5, zona Piața Unirii). Copiii trebuie însoțiți de către un adult.

Programul detaliat se va comunica ulterior, pe e-mail, după confirmarea înscrierii.

Evenimentul este organizat de către Orange România cu sprijinul Simplon România.

Vezi in video-ul de mai jos cum a fost la ediția trecută.

 

sus