plateste aici
Casierie online
deschisă non-stop
plătește online orice factură Orange

rapid și sigur, direct cu cardul tău

plătește aici »
reîncarcă aici, la curs BNR,
o cartelă PrePay

cu minim 5 euro credit și ai:

  • 100 MB internet pe mobil
  • 50% mai mult bonus Orange Phone Credit
reîncarcă aici »

Supercoders vine și în orașul tău: 250 de locuri disponibile la atelierele de programare SuperCoders

SuperCoders pornește prin țară să descopere 250 de copii talentați și dornici să învețe să programeze. Astfel, în acest an, atelierele SuperCoders au loc în 5 orașe din țară: București, Ploiești, Târgoviște, Pitești și Râmnicu Vâlcea.

Detalii desfășurare seminar

  • București – 15 octombrie, între orele 10:00 – 14:00, la sediul Orange Green Court din str. Gara Herăstrău, nr.4
  • Ploiești – 17 octombrie, între orele 14:00 – 17:00, la Hotel Central, Bd. Republicii, nr. 1
  • Târgoviște – 18 octombrie, între orele 14:00 – 17:00, la Hotel Nova din str. Arsenalului, nr.14
  • Pitești – 19 octombrie, între orele 14:00 – 17:00, la Hotel Ramada, Calea Bucuresti, nr. 31  
  • Râmnicu Vâlcea – 20 octombrie, între orele 14:00 – 17:00, la Hotel Sofianu din Calea Știrbei Vodă

Fiecare atelier are 50 de locuri disponibile, selectate în funcție de ordinea înscrierilor, iar participarea este gratuită. Înscrierile se fac pe mail la adresa csr@orange.ro menționând numele copilului, vârsta și adultul care îl însoțește. Programul detaliat se va comunica ulterior, pe e-mail, după confirmarea înscrierii.

 

Despre SuperCoders

SuperCoders este un atelier de programare special conceput pentru copiii cu vârste între 10 și 13 ani pentru a face primii pași în lumea codului cât mai ușor și distractiv. Scopul atelierului este de a-i învăța pe aceștia cum să folosească timpul petrecut pe calculator în mod util.

Tema acestei ediții SuperCoders este școala viitorului, copiii fiind încurajați să-și imagineze cum va arăta școala în viitorul apropiat. În jurul acestei teme cei mici vor învăţa să creeze animaţii, povestiri interactive şi jocuri prin tehnica drag&drop, utilizând limbajul de programare SCRATCH. Pe lângă roboței și tehnologii creative, copiii vor face cunoștință cu primele concepte de programare și logica matematică pentru a transforma ideile lor în creații.

Trainerii noștri vor explica elementele de bază ale limbajului Scratch și vor oferi exemple de animații și jocuri dezvoltate în Scratch pentru copii. Astfel cu ajutorul facilitatorilor și al unui roboțel virtual, cei mici vor vizita școala viitorului și vor putea da soluții noi pentru protejarea mediului. La final participanții la SuperCoders vor putea înscrie creațiile lor în concursul lansat de Orange pentru COP 22 unde va fi prezentată animația SuperCoders câștigătoare.

SuperCoders este la a 4-a ediție în cadrul Code Week 2016 și se va organiza anul acesta în 15 țări unde grupul Orange este prezent.

Evenimentul este organizat de către Orange România cu sprijinul Simplon România.

sus