Internet Box 1000

1. Cum pot conecta mai multe calculatoare si dispozitive la Orange Home Net?
Poţi conecta simultan la router până la 4 calculatoare, folosind un cablul Ethernet introdus într-unul din cele 4 porturi disponibile. De asemenea, la routerul inclus în abonament poţi conecta, prin intermediul reţelei Wi-Fi, dispozitive mobile sau cu conexiune Wi-Fi (smart TV, consolă de jocuri etc.). Trebuie doar să cauţi şi să selectezi reţeaua Wi-Fi “Orange-XXXXX”, apoi să introduci parola de acces.
 
2. Cum pot să accesez interfaţa routerului?
Conectează-te la internet folosind un cablu Ethernet introdus într-unul dintre cele 4 porturi LAN ale routerului sau prin conexiune Wi-Fi. Deschide un browser şi tastează în câmpul „Adresa” urmatorul IP: 192.168.100.1. Userul predefinit este „root”, iar parola este „admin”.
 
3. Cum pot afla parola implicită pentru reţeaua Wi-Fi?
Parola preconfigurată de acces la reţeaua Wi-Fi o gaseşti pe spatele routerului, dar şi pe autocolantele scanabile cu QR code.
 
4.Cum setez o parolă nouă pentru reţeaua Wi-Fi?
Parola Wi-Fi poate fi setată accesând meniul routerului şi navigând către pagina WLAN. În meniul „WLAN Basic Configuration” poţi modifica cheia de siguranţă, în câmpul „WPA PreSharedKey”. Pentru mai multe detalii, consulta ghidul de utilizare a routerului tău: Ghid utilizator Internet Box 1000.
 
5. Cum pot să îmbunătăţesc semnalul Wi-Fi în casă, dacă am un router Internet Box 100 sau 1000?
Routerele wireless comunică cu placa de reţea wireless a calculatorului şi a celorlalte dispozitive prin unde radio. Ambele adaptoare, atât al routerului, cât şi al dispozitivului conectat, emit şi recepţionează date prin intermediul acestor unde, pe un anumit canal. Pentru o comunicare cât mai bună, este recomandată setarea routerului pe un canal care să nu coincida cu cel utilizat de alte routere wireless aflate în împrejurimi. Routerul wireless permite utilizarea standardelor  802.11n, 802.11g și 802.11b sau toate la un loc, în modul Mixed.
În configuraţia implicită a routerului tău, setările sunt următoarele: 
● Channel = Automatic - routerul selectează singur cel mai bun canal de transmitere
● Channel Width = 20 MHz - lărgimea de bandă a canalului este de 20 MHz
● Mode =  802.11b/g/n (Mixed) - routerul permite comunicarea pe toate standardele b,g,n
 
6. Cum pot reseta routerul?
Apasă cu un obiect ascuţit butonul „Reset” aflat pe marginea routerului.
 
7. Cum pot restaura setările din fabrică?
Apasă cu un obiect ascuţit butonul „Reset” de pe marginea routerului, pentru mai mult de de 10 secunde.
 
8. Ce pot face dacă nu am acces la internet?
● Verifică dacă LED-ul „Power” de pe router este aprins. Dacă nu, asigură-te că routerul este corect conectat la alimentator şi acesta la priza. 
● Verifică dacă portul optic de pe router şi cablul de fibră optică sunt corect conectate. 
Dacă niciuna din cele două variante nu rezolvă problema, apelează Serviciul clienţi la 300, gratuit din reţeaua Orange sau 0374300300, din alte reţele, la tarif normal.
Ți-a fost de ajutor informația de mai sus? 18 din 25 de persoane au considerat că acest articol a fost util
Nu ai găsit ce căutai?
Caută în FAQ
Contactează-ne