×

Review-uri Produse Xiaomi pentru o casă inteligentă

10 reviews

OS

OLIVER MA SIMIONESCU

Trebuie sa recunosc ca lampa Bedside 2 este unul dintre gadgeturile mele preferate din gama celor de la Xiaomi. Instalarea se face foarte usor, dupa ce bagam lampa in priza scanam cu telefonul codul QR din manualul de instrictiune, iar mai apoi aplicatia ne va spune sa apasam cu 2 degete cele 2 extremetiti ale senzorului de atingere de pe laetalul lampii. si lampa va aparea in aplicatie aproape instant. Dupa ce facem aceasta operatiune lampa isi va schimba culoarea, iar aplicatia ne va cere sa o legam la o retea wifi (functioneaza doar cu retelele pe 2.4ghz). Dupa conectarea la retea selectam camera in care aceasta va functiona, ii dam o denumire. Si, gata, lampa este instalata. Din acest moment o putem porni/opri atingand senzorul de pe lateralul ei in partea laterala si tot atingand senzorul ii putem modifica intensitatea. Daca vrem sa schimbam culorile, putem face aceasta operatiune din aplicatia Mi Home. De asemenea, in aplicatia Mi Home, in setarile lampii, avem optiunea Flow. Alegand aceasta optiune lampa isi va schimba culorile intr-un mod foarte placut. In pagina a doua de setari exista Favorite, unde gasim cateva setari de lumina implicite. Tot aici, putem aduga si noi orice fel de setari ne plac, iar mai apoi acestea poti fi folosite pentru atunci cand vom "lega" lampa impreuna cu alte deviceuri sau senzori. De exemplu, am setat purificatorul de aer de la Xiomi, atunci cand aerul nu este 100% curat, sa aprinda lampa pe lumina rosie. De mentionat ca lampa Bedside 2 functioneaza si fara Hubul de la Xiaomi. Ea are nevoie doar de o retea wireless.

Fisiere incarcate

Nici un fisier incarcat...

OS

OLIVER MA SIMIONESCU

Din ce am vazut eu, acest device, nu stie sa arate consumul de energie electrica. Probabil alte modele stiu sa faca aceasta operatiune.

Fisiere incarcate

Nici un fisier incarcat...

OS

OLIVER MA SIMIONESCU

Mi Wireless Switch este un buton wireless cu pana la 3 functii. Se pot seta din aplicatia Mi Home functii pentru atunci cand butonul se apasa o data, de doua ori sau pentru atunci cand se apasa lung. Instalarea s-a facut foarte usor, iar butonul functioneaza foarte bine in orice colt al casei as fi si oricat de departe as fi de Hub. Foarte important, de retinut, butonul functioneaza doar impreuna cu unul dintre Huburile de la Xiaomi. Pentru a-l instala, dupa ce-l scoatem din pachet, trebuie sa il cautam in aplicatie si, in acelasi timp, sa apasam cu un ac sau ceva subtire in gaura mica de pe spatele butonului. Dupa ce butonul este detectat in aplicatie trebuie sa selectam camera in care urmeaza sa il folosim, dar aceasta optiune este doar orientativa, mai ales pentru acest buton. Putem sa-l folosim fara griji in orice camera sau loc din casa. Iar, dupa aceea, ii dam un nume in aplicatie, ca sa ne fie mai usor sa-l gasim atunci cand vom dori sa-i atribuim functii. Desigur, ca si la celelalte deviceuri smart de la Xiaomi, avem in setarile lui si loguri ca sa vedem cum si de cate ori a fost apasat si, la fel, setarile pe care le putem face pentru atunci cand butonul este apasat o data, de doua ori sau lung. Din experiementele facute de mine, ideal mi se apare sa aveti pentru fiecare device cate un buton si sa nu incercati sa puneti mai multe deviceuri pe un singur buton. De exemplu, in conectarea cu lampa Bedside, puteti seta ca lampa sa se aprinda la prima apasare, la o dubla apasare sa isi schimbe culoarea si la o apasare lunga lampa sa se stinga.

Fisiere incarcate

Nici un fisier incarcat...

OS

OLIVER MA SIMIONESCU

Nu am reusit sa fac aceasta operatiune. Mi Smart Home Hub nu are optiunea de a suna.

Fisiere incarcate

Nici un fisier incarcat...

OS

OLIVER MA SIMIONESCU

Am montat senzorul pe usa de la balcon. Montarea s-a facut foarte usor, doar ca nu stiam daca va functiona, avand in vedere ca usa si tocul ei nu sunt la acelasi nivel atunci cand ea este inchisa. Dar a functionat si functioneaza in continuare fara probleme. Toate setarile se fac, desigur, din aplicatia Mi Home. De acolo selectam senzorul de usa/geam pe care l-am instalat initial, mergem in sectiunea de automation si apasam butonul + din dreapta sus. Apoi ajungem la setarea scenariului, din nou un lucru foarte usor si intuitiv de facut. La "if" selectam senzorul de usa/geam si apoi selectam "opened" pentru a seta scenariul daca usa se deschide. Din sectiunea "then" alegem lampa Bedside si apoi avem multe setari pe care le putem transmite catre lampa atunci cand usa balconului se deschide. Lampa se poate deschide, se poate inchide, isi poate mariintensitatea, se poate schimba culoarea sau temperatura culorii sau se poate aprinde pe un profil favorit setat de catre noi. Pentru a seta ca lampa sa se stinga atunci cand usa balconului se inchide, trebuie sa intram in aplicatia Mi Home, selectam senzorul de usa/geam, mergem in sectiunea automation si apasam butonul +. Alegem la "if" senzorul de usa/geam si apoi selectam "closed". Ajungem la sectiunea "then", de unde vom alege lampa Xiaomi Bedside 2 si apoi optiunea "turn off" sau, daca vrem, putem alege de acolo orice alta optiune. Si lampa si senzorul au functionat fara niciun fel de probleme chiar si in camere diferite.

Fisiere incarcate

Nici un fisier incarcat...

OS

OLIVER MA SIMIONESCU

In mai putin de un minut am reusit sa setez ca lampa Xiaomi Bedside 2 sa se aprinda atunci cand senzorul de miscare detecteaza miscare, iar atunci cand, timp de 2 minute nu este niciun fel de miscare, lampa se va stinge. La fel ca si in celelalte cazuri, setarile sunt foarte usor de facut si intuitive. Toate setarile se fac din aplicatia Mi Home. Se selecteaza senzorul de miscare (mi-a placut aici ca am vazut fiecare moment in care senzorul a detectat miscare in camera), apoi se selecteaza Automation. Se apasa butonul + din dreapta sus si apoi avem de ales "daca" senzorul detecteaza miscare "atunci" sa se aprinda lumina de lampei Bedside 2. La "daca" se alege senzorul de miscare, iar de acolo avem de ales daca se detecteaza miscare sau daca nu se detecteaza miscare timp de 2, 5, 10, 20 sau 30 de minute. Am ales prima optiune "daca se detecteaza miscare". Apoi, la "then" am ales lampa Bedside 2 si am setat ca aceasta sa se aprinda. Ca sa o fac sa se si stinga dupa 2 minute in care senzorul nu detecteaza niciun fel de miscare, am intrat din nou in zona de automation, am ales la "if", din nou, senzorul de miscare MI Motion Sensor si am ales de aceasta data a doua optiune, "daca nu se detecteaza miscare timp de 2 minute", iar mai apoi in sectiunea "then" am ales, din nou, lampa Bedside 2 si am setat ca aceasta sa se stinga. Asa cum am spus si mai sus aceste operatiuni sunt foarte usoare, iar toata aplicatia este foarte intuitiva chiar si pentru cineva care nu se pricepe foarte bine la tehnologie.

Fisiere incarcate

Nici un fisier incarcat...

OS

OLIVER MA SIMIONESCU

Am pus un ventilator in priza MI Smart Plug. Astfel, i-am facut un program de functionare doar intre anumite ore. Totul a functionat impecabil si setarile au fost foarte usor de facut.

Fisiere incarcate

Nici un fisier incarcat...

OS

OLIVER MA SIMIONESCU

Am ramas uimit ca nu avea decat cablu usb, nu si stecher, dar e ok. L-am legat undeva unde aveam un port usb. Inca un lucru de notat, nu se conecteaza decat la retele de 2ghz nu si la retele de 5ghz. Altfel, insalarea a decurs foarte usor. Imi place designul, dar este putin deranjant acel beep-ait cand este detectat un nou device.

Fisiere incarcate

Nici un fisier incarcat...

OS

OLIVER MA SIMIONESCU

Produsul s-a instalat foarte usor. Am scanat codul QR, am apasat butonul de reset pentru cateva secunde si apoi am avut senzorul in aplicatie. Un lucru pozitiv si interesant despre instalare, am reusit sa il instalez pe usa de la balcon unde, partea usa nu este la acelasi nivel cu pragul (partea exterioara) atunci cand este inchisa si cu toate astea senzorul a functionat si vedea usa ca fiind inchisa. Recunosc ca am avut emotii la instalarea in felul asta, dar a functionat perfect.

Fisiere incarcate

Nici un fisier incarcat...

OS

OLIVER MA SIMIONESCU

Instalarea a decurs foarte usor. Am instalat aplicatia, am instalat Hub-ul Mi Smart Home si apoi, din aplicatie am scanat codul QR din manual si de acolo instalarea a decurs foarte rapid. Practic, din momentul in care am deschis cutia si pana cand am putut folosi produsul a durat apriximativ 1 minut.

Fisiere incarcate

Nici un fisier incarcat...

302 Found

Found

The document has moved here.

302 Found

Found

The document has moved here.

302 Found

Found

The document has moved here.