Stiri

thumbs

Parada nationala in Capitala si ceremonie militara la Alba Iulia,de 1 Decembrie.Restrictii in trafic

Aproximativ 4.000 de militari si specialisti participa pe 1 Decembrie, incepand cu ora 10.00, la Parada Militara Nationala din Capitala, prilej cu care politistii au instituit si restrictii de circulatie.

Aproximativ 4.000 de militari si specialisti din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Protectie si Paza si Administratia Nationala a Penitenciarelor, cu peste 200 de mijloace tehnice si circa 50 de aeronave, intre care si aproximativ 500 de militari din mai multe tari aliate sau partenere, vor participa sambata, 1 Decembrie, incepand cu ora 10.00, la Parada Militara Nationala organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Arcul de Triumf din Bucuresti.

Detasamentele de militari straini vor fi din Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croatia, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia si Ucraina.

Tot in Bucuresti va avea loc sambata, 1 Decembrie, incepand cu ora 8.00, o ceremonie militara si religioasa de depunere de coroane si jerbe de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut, din Parcul Carol I.

In garnizoana Alba Iulia, incepand cu ora 15.30, in zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, va avea loc ceremonia militara la care vor lua parte aproximativ 1.600 de militari si specialisti din cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Roman de Informatii si Administratiei Nationale a Penitenciarelor, cu aproximativ 150 mijloace tehnice si 23 de aeronave militare. In blocurile de defilare se vor regasi militari si tehnica ale armatei poloneze.

Pe timpul ceremoniilor din Bucuresti si Alba Iulia vor fi executate cate 21 de salve de artilerie.

Brigada Rutiera din cadrul Politiei Capitalei va inchide traficul in data de 1 decembrie intre orele 04:00 – 16:00 pe axul central si banda I pe Sos. Kiseleff, intre Piata Presei Libere si Arcul de Triumf si benzile I si II pe Sos. Bucuresti-Ploiesti, sensul de mers Piata Presei Libere catre Fantana Miorita, precum si pe benzile III si IV pe Sos. Bucuresti-Ploiesti, sensul de mers Fantana Miorita catre Piata Presei Libere.

De asemenea, va fi restrictionat traficul rutier si in Pasajul Presei Libere, pe sensul de deplasare dinspre Piata Presei Libere catre Arcul de Triumf, traficul rutier fiind dirijat prin breteaua care accede in Piata Montreal.

Totodata, informeaza Brigara Rutiera, “ intre orele 07:00 – 16:00, va fi inchisa total circulatia (gradual,in functie de momentul sosirii tehnicii militare pentru parada ) pe Sos. Kiseleff intre Piata Presei Libere si intrarea in Piata Victoriei, pana la semaforul care face legatura cu Bd. Aviatorilor si Str. Paris, pe strazile adiacente, precum si pe Str. Al. Constantinescu, intre Bd. Marasti si Arcul de Triumf, Bd. Maresal Averescu intre bd. Marasti si Arcul de Triumf, Bd. Constantin Prezan intre Piata Arcul de Triumf si Piata Charles de Gaulle, Str. Primo Nebiolo, Str. Arh. Ion Mincu, Str. Docentilor si pe Str. Barbu Delavrancea. De asemenea, traficul rutier va fi restrictionat temporar si pe Bd. Poligrafiei, Bd. Marasti si Str. Clucerului, pe durata deplasarii tehnicii si personalului”.

In aceeasi zi, in intervalul orar 07.00 – 16.00 politistii rutieri vor restrictiona traficul rutier pe banda I de pe Bd. Ion Mihalache, tronsonul cuprins intre Bd. Nicolae Titulescu si intersectia cu Str. Turda.

Restrictii de circulatie se vor fi impuse si in intervalul 30 noiembrie ora 10.00, 1 decembrie ora 20.00 pe str. A. Constantinescu, banda I, sensul de mers dinspre Arcul de Triumf catre Manastirea Casin si pe Sos. Kiseleff, banda I, pe sensul de mers dinspre Piata Presei Libere catre Arcul de Triumf, si incepand cu ora 14.00, benzile I si II, din Piata Arcului de Triumf sensul de mers dinspre Bd. C-tin. Prezan catre Piata Presei Libere.

Restrictiile de circulatie impuse ca urmare a organizarii evenimentelor dedicate Zilei Nationale a Romaniei vor afecta traficul rutier si pe o portiune din Bd. Aviatorilor.

“In ziua de 01 decembrie 2018, intre orele 06.00 - 16.00, se va inchide traficul rutier pe banda I de circulatie pe Bd. Aviatorilor, de la intersectia cu Bd. Beijing catre Str. Arh. I. Mincu si la necesitate, banda I pe sensul de mers dinspre Str. Arh. I. Mincu catre Bd. Beijing, precum si pe breteaua adiacenta Bd. Aviatorilor, (respectiv Parcului Herastrau), intre rondul Pescarus si Piata Charles de Gaulle”, anunta Brigada Rutiera.

Totodata, sambata 1 decembrie, pe Str. Arh. I. Mincu, sensul de deplasare catre Bd. Ion Mihalache, din zona adiacenta Piatetei Regelui vor fi instalate garduri metalice, pe ambele sensuri de deplasare, precum si pe Sos. Kiseleff, tronsonul cuprins intre Str. Arh. I. Mincu si Piata Victoriei, stanga-dreapta, cu sprijinul Administratiei Strazilor – Directia Parcaje si al Politiei Locale competente teritorial.

Pentru conducatorii auto care doresc sa evite zonele afectate de restrictiile de circulatie, Brigada Rutiera a stabilit patru rute ocolitoare:

1. Sos. Bucuresti-Ploiesti – Piata Presei Libere – Piata Montreal – Bd. Marasti – Str. Alexandru Constantinescu – Piata Domenii – Bd. Ion Mihalache;

2. Sos. Bucuresti-Ploiesti – Piata Presei Libere – Piata Montreal – Bd. Marasti – Bd. Maresal Averescu – Str. Turda – Podul Grant;

3. Piata Victoriei – Bd. Aviatorilor – Bd. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogarii – DN1;

4. Sos. Stefan cel Mare – Str. Barbu Vacarescu – Bd. Aerogarii – D.N.1.

Articole asemanatoare