Stiri

thumbs

Cluj: Incidente la defilari, mai multe persoane au intors spatele jandarmilor

Bannere cu mesaje de protest fata de Jandarmerie si PSD au fost afisate, sambata, in timpul ceremoniilor din Piata Avram Iancu din Cluj-Napoca, organizate cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Mai multe persoane s-au intors cu spatele in momentul defilarii jandarmilor.

Bannere cu mesaje precum „Anul 101. Romania europeana fara corupti la putere”, „Cinste inaintasilor! Rusine noua! In an centenar, Romania are un premier agramat controlat de un infractor. #Indrazneste sa crezi”, „In an centenar, Jandarmeria a reprimat brutal protestul pasnic a 100.000 de romani. Sa va fie rusine!” au fost afisate, sambata, in Piata Avram Iancu in timpul ceremoniilor de Ziua Nationala.

De asemenea, in timpul defilarii unor subunitati de jandarmi, mai multe persoane aflate pe traseu s-au intors cu spatele, in semn de protest.

Ceremoniile de sarbatorire a Zilei Nationale a Romaniei au inceput, sambata dimineata, in Piata Mihai Viteazul din Cluj-Napoca unde au fost depuse coroane de flori la statuia domnitorului, urmate de discursuri si o parada cu tehnica militara in Piata Avram Iancu.

In momentul intonarii Imnului National, in Piata Avram Iancu a fost desfasurat in rapel, de pompieri, pe cladirea Cercului Militar un tricolor cu dimensiunea de 40 X 35 m (1.400 mp), dupa care au avut loc discursuri ale unor oficialitati printre care si cel al cardinalului Francesco Monterisi, care a trasmis mesajul Papei Francisc si felicitarile cordiale ale Suveranului Pontif cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

In cadrul manifestarilor a avut loc si o parada cu tehnica militara si de interventie apartinand Diviziei 4 Infanterie „Gemina” si unor institutii ale MAI, Piata Avram Iancu fiind survolata de elicoptere IAR-330 Puma si avioane MIG -21 Lancer.

Ceremonia s-a incheiat cu un spectacol de artificii de zi in culorile rosu, galben si albastru si confeti.

Articole asemanatoare