Telefoane

thumbs

Infinity Flex, telefonul pliabil de la Samsung primeste specificatii preliminare

08.11.2018, 15:20 By thumbs


Primul smartphone pliabil de la Samsung va avea nu unul, ci doua ecrane pliabile. Primul poarta denumirea de Cover Display si are menirea de a afisa mesaje de notificare si asista accesarea functiilor de baza ale telefonului mobil. Al doilea ecran, mult mai spatios, se deschide pentru a oferi aproximativ suprafata unei tablete compacte.


thumbs


Asteptat in 2019, Samsung Infinity Flex ar putea fi unul dintre cele mai impresionante produse smartphone de la debutul iPhone si pana acum. Sigur, de telefoane cu doua ecrane am mai auzit, dar de data aceasta avantajele oferite ar putea fi mult mai usor de remarcat si apreciat.


Prevestind schimbari majore si pentru dezvoltatorii de aplicatii, noul smartphone ar putea livra o experienta in utilizare foarte diferita de ce am fost obisnuiti pana acum, ca utilizatori de Android sau iOS. Deocamdata, Samsung tine secret designul final si putem doar specula asupra modului in care sunt folosite cele doua ecrane.


thumbs


Din surse apropiate companiei sud-coreene, aflam totusi o parte dintre specificatiile tehnice. Samsung Infinity Flex prezinta la exteriorul carcasei un Cover Display de 4.58". Acesta este un ecran OLED cu rata de aspect 21:9 si rezolutie 840x1960 pixeli, corespunzatoare unei densitati de 420 ppi.


Ascuns la interior atunci cand telefonul este inchis, Main Display-ul se pliaza pe verticala si apare ca un ecran de 7.3" cu rata de aspect atipica - 4.2:3. Rezolutia 1536x2152 pixeli corespunde aceleiasi densitati de 420 ppi, panoul OLED oferind o calitate a imaginii similara celui instalat pe exteriorul carcasei telefonului. Astfel, Samsung nu face diferente intre cele doua ecrane, oricare putand avea rolul principal, in functie de ce anume facem la momentul respectiv.


thumbs


Desi ar fi posibil, nu este nici un motiv pentru ca ambele ecrane sa fie active simultan, astfel ca interfata Android va trece pur si simplu de pe o parte a telefonului pe cealalta, reducand astfel si consumul bateriei.


Cover Display ar putea fi folosit pentru interactiuni rapide, cum ar fi preluarea apelurilor, verificarea alertelor de notificare, apeluri video si mesaje text. Main Display poate fi o alegere mai buna pentru navigare web, vizualizarea albumelor cu poze, filme si acces in retelele de socializare. Orice aplicatie deschisa pe Main Display va putea fi redimensionata si mutata instantaneu pe Cover Display, in functie de modul in care dorim sa folosim telefonul.


{4}


Android 9.0 Pie va include toate modificarile necesare la partea de OS, insa ar putea trece ceva timp pana cand dezvoltatorii de aplicatii vor ajunge din urma. Cei care vor sa nu fie luati pe nepregatite pot lucra cu noul emulator software pentru telefoane pliabile, pus la dispozitie de Google.


Citeste si: {5}Platforma Android ofera suport oficial pentru telefoane pliabile


Daca ne luam dupa asteptarile transmise de Samsung si dezvoltatorul Android, produsele smartphone cu doua ecrane, pliabile sau nu, vor fi o aparitie comuna in viitorul nu prea indepartat. Ramane doar de vazut daca si utilizatorii carora le sunt adresate aceste dispozitive vor fi la fel de incantati de schimbarile pregatite.


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare