Telefoane

thumbs

Cum functioneaza senzorul de amprente instalat sub ecran, pe telefoanele OnePlus 6T

09.11.2018, 19:53 By thumbs


Pe cat de impresionant este senzorul de amprente instalat sub ecran, complet invizibil in timp ce folosim telefonul mobil, pe atat de interesanta este si tehnologia care face posibila aceasta dotare.Dezasamblat pana la ultima componenta, noul flagship OnePlus 6T releva ceea ce in esenta este o camera foto convertita in senzor pentru citirea amprentelor.


Spre deosebire de alte implementari mai costisitoare, senzorul de amprente nu este fizic lipit de spatele ecranului. Inclus ca un modul separat, acesta este format dintr-un senzor optic, lentile si un LED care furnizeaza lumina necesara pentru a observa trasaturile amprentei.


Citeste si: thumbsCat costa sa schimbi ecranul unui telefon iPhone XS, Google Pixel, Galaxy S9 sau Note 9? La OnePlus 6 e mai ieftin


Adevarata "magie" este tehnologia ecranului AMOLED, a carui lumina este emanata doar in directia utilizatorului, nu si in lentila senzorului de amprente. Cu unele imbunatatiri, tehnologia ar putea face posibila si includerea camerei foto obisnuita sub ecran, fara penalizari majore asupra calitatii imaginii captate de aceasta.


thumbs


"Disectia" la care a fost supus exemplarul OnePlus 6T a relevat si alte particularitati de ordin tehnic, cum ar fi absenta unui sistem avansat de racire care sa previna supraincalzirea chipsetului Snapdragon 845 si degradarea performantelor la utilizare prelungita. Din fericire, astfel de simptome nu au fost raportate, deocamdata. Interesant este ca inginerii OnePlus par sa fi folosit fiecare milimetru disponibil in interiorul carcasei, spatiul fiind complet ocupat de componente voluminoase, cum ar fi acumulatorul de 3700 mAh si senzorul de amprente modular. Intins la limita, designul nu ar mai fi permis si includerea conectorului pentru casti, cerut de fanii care inca nu au facut trecerea la casti wireless.


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare