Telefoane

thumbs

OnePlus va lansa primul telefon cu Snapdragon 855 si primul cu 5G din Europa

06.12.2018, 12:22 By thumbs


Cu totii ne asteptam ca Samsung Galaxy S10 sa fie primul smartphone echipat cu Snapdragon 855 de la Qualcomm, insa producatorul de chipset-uri a anuntat un parteneriat cu OnePlus, promitand ca urmatorul model al companiei va fi cel care va demonstra pentru prima data noua platforma hardware. De asemenea, acelasi telefon OnePlus va fi si primul dispozitiv care va beneficia de 5G in Europa, in urma unui parteneriat cu un operator telecom din Marea Britanie.


In ciuda faptului ca nu avem foarte multe detalii despre noul dispozitiv si nici despre perioada in care va fi lansat, este destul de clar ca un nou telefon OnePlus este iminent. Avand in vedere ca Samsung Galaxy S10 este asteptat la MWC 2019 la sfarsitul lunii februarie, noul OnePlus (care nu va fi numit OnePlus 7) ar putea fi lansat inainte, probabil in ianuarie sau candva pe la inceputul lunii februarie.


thumbs


Parteneriatul cu operatorul EE din Anglia este si mai interesant. Acesta va fi primul telefon 5G din Europa, in ciuda faptului ca retelele telecom inca nu sunt pregatite pentru a oferi astfel de conectivitate. Conform noului anunt, EE va avea pentru inceput acoperire 5G in sase orase: Londra, Cardiff, Belfast, Edinburgh, Birmingham si Manchester, urmand sa aduca modernizarea retelelor si in Bristol, Coventry, Glasgow, Hull, Leeds, Leicester, Liverpool, newcastle, Nottngham si Sheffield pe parcursul anului 2019.


Un lucru curios pe care Pete Lau, CEO-ul OnePlus, l-a spus a fost faptul ca noul model cu Snapdragon 855 si 5G va costa cu 200 sau 300 de dolari mai mult, insa acest lucru inseamna ca pretul va ramane totusi 1.000 de dolari. Acest lucru ar trebui sa dea un semnal de alarma fanilor companiei, care s-au obisnuit sa primeasca telefoane premium la preturi mai accesibile.


Citeste si: thumbsOnePlus 6T: detalii complete. Specificatii, data de lansare si pret


Un alt lucru interesant este faptul ca noul telefon nu va functiona pe toate retelele 5G din lume. Pentru noul OnePlus, compania a ales sa foloseasca un modeb bazat pe specificatia spectrului "sub-6", care poate fi mai elegant integrat intr-un dispozitiv mobil care "arata bine". Conform declaratiilor lui Lau, "este imposibil sa faci un telefon atragator" folosind o antena mmWave, care necesita mai multe antene care ar da influenta mult design-ul.


Citeste si: thumbsOnePlus 6T este un telefon foarte rezistent, nu doar performant si ieftin


Pe langa noul OnePlus cu 5G, producatorul de smartphone-uri chinez pregateste si o varianta superioara de OnePlus 6T, in parteneriat cu McLaren, care ar putea beneficia de 10 GB memorie RAM si o noua culoare exclusiva pentru sticla de pe spate. Noul model de Oneplus 6T va marca aniversarea de 5 ani de la lansarea primului telefon al companiei si va debuta pe 12 decembrie.


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare