Software

thumbs

Google Chrome poate bloca acum in mod automat reclamele furnizate pe anumite site-uri

06.12.2018, 15:25 By thumbs


Google a promis sa descurajeze practicile abuzive prin care unii administratori web incearca sa-si maximizeze profiturile, afisand vizitatorilor reclame inselatoare sau convingandu-i sa instaleze extensii pentru browser care ii vor bombarda cu reclame mult timp dupa ce au parasit site-ul respecitv.


thumbs


Reclamele inselatoare, cum sunt cele care simuleaza diverse probleme ale PC-ului cu scopul de a determina achizitionarea de servicii contracost sau instalarea unor componente software de provenienta dubioasa vor fi sanctionate prin cenzurarea totala a reclamelor de pe site-ul respectiv. Vizate sunt si bannerele care imita fale butoane download sau inchidere, directionand in schimb vizitatorii catre alte site-uri sau pagini intesate cu reclame. Masura nu se aplica in mod automat, proprietarii de site-uri care intra sub incidenta noilor reguli avand 30 de zile la dispozitie sa indrepte situatia si sa ceara o reevaluare.


Incepand cu versiunea Chrome 71, utilizatorii vor fi alertati si daca site-ul vizitat ar putea sa ascunda costurile reale si termenii privind desfasurarea anumitpr tranzactii. Spre exemplu, daca un site incearca sa atraga utilizatorii in acceptarea unor abonamente fara a comunica in mod explicit faptul ca vor fi taxati pentru servicii contracost, capcana intinsa ar putea fi demontata de Google prin afisarea unei alerte care nu poate fi ignorat cu usurinta.


Citeste si: thumbsMicrosoft va renunta la browser-ul Edge. Va dezvolta unul nou bazat pe tehnologia Chrome


Versiunea Google Chrome 71 este disponibila ca actualizare automata pentru platformele Windows, Linux si Mac, versiunile pentru Android si iOS urmand sa fie lansate zilele urmatoare.


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare