Software

thumbs

Windows 10 va aloca minim 7GB spatiu de stocare suplimentar, rezervat permanent pentru instalarea de actualizari

10.01.2019, 19:34 By thumbs


Versiunea Windows 10 Spring 2019 vine cu o cerinta in plus, impusa de Microsoft pentru a evita aparitia de erori in timpul procesului de instalare.


Aparent, unul dintre motivele pentru care instalarea Windows 10 Optober Update distribuita spre finalul anului trecut a mers atat de prost este lipsa spatiului de stocare suficient. Problema a generat situatii neanticipate in testele interne facute de Microsoft, cum ar fi manifestarea bug-ului in care mutarea nereusita a unor fisiere apartinand utilizatorilor a fost urmata de stergerea directoarelor respective, cu tot cu documentele lasate in urma.


thumbs


Numit "Reserved storage", spatiul de stocare pastrat ca rezerva poate fi majorat peste pragul de 7GB, in functie de tipul actualizarilor instalate. In restul timpului, Windows 10 va folosi memoria "de rezerva" pentru a face loc fisierelor temporare ce apar in folosirea normala a PC-ului, evitand astfel probleme cu functionarea aplicatiilor. Fiind vorba de fisiere temporare, acestea pot fi purjate automat atunci cand este nevoie spatiu pentru procesarea actualizarilor Windows.


Citeste si: thumbsMicrosoft relanseaza Windows 10 October 2018 Update si promite ca fisierele utilizatorilor nu vor mai disparea dupa instalare


Pentru majoritatea PC-urilor cu Windows 10 noua cerinta obligatorie nu va pune nici un fel de probleme, insa posesorii tablete si laptopuri low-cost ar putea sa ramana si fara putinul spatiu lasat pentru instalarea de aplicatii.


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare