Telefoane

thumbs

Nokia 8 Sirocco primeste actualizare la Android 9.0 Pie

11.01.2019, 12:55 By thumbs


Nokia 8 Sirocco, smartphone-ul premium de la HMD Global lansat la MWC 2018, este cel mai recent model al companiei care primeste actualizarea la Android 9.0 Pie. Fiind vorba despre un dispozitiv Nokia incadrat in programul Android One, noutatile aduse de noul software sunt destul de evidente, fiind vorba exclusiv despre imbunatatirile pe care Google le-a adus platformei, nu si despre modificari de la producator.


thumbs


Daca aveti un dispozitiv Nokia 8 Sirocco si nu ati primit inca notificarea de update, puteti face verificarea manual din meniul de setari al telefonului, pentru a forta livrarea pachetului OTA de update. Acesta ocupa 1,38 GB, deci asigurati-va ca sunteti conectati la o retea Wi-Fi inainte de a incepe descarcarea de pe serverele HMD Global. De asemenea, nu este o idee rea sa faceti un back-up al telefonului inainte de a aplica noul update.


Printre noutati se numara noul sistem de navigatie de pe Android 9.0 Pie, modificari la nivelul interfetei in majoritatea meniurilor, inclusiv in aplicatia de setari si in centrul de notificari, cat si posibilitatea de a primi o autonomie imbunatatita, datorita functiei Addaptive Battery dezvoltata de catre Google. De asemenea, luminozitatea ecranului este acum controlata de AI, aceasta fiind ajustata in permanenta pentru a scade consumul de energie.


Citeste si: thumbsNokia 8 Sirocco review: un flagship intarziat


Acest update vine insa doar cu patch-ul de securitate din decembrie 2018, in ciuda faptului ca saptamana trecuta a fost lansat si noul patch de securitate ianuarie 2019, disponibil deja pe telefoanele Pixel si pe Essential Phone.


Citeste si: thumbsNokia 9 PureView va fi lansat in trei variante diferite, producatorul HMD Global incercand sa faca pe placul cat mai multor cumparatori


Nokia 8 Sirocco a fost un telefon unic in gama HMD Global de pana acum, fiind singurul livrat fara un jack audio, singurul cu rezistenta la apa, singurul cu ecran OLED si totodata ultimul (de pana acum) care a fost bazat pe un chipset Snapdragon din seria 800. Restul dispozitivelor prezentate in 2018 au tintit spre piata mid-range. Cel mai probabil, urmasul de drept al lui Nokia 8 Sirocco va fi cel mai probabil modelul Nokia 9 PureView, echipat cu o camera foto cu cinci senzori.


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare