Telefoane

thumbs

OPPO anunta camera foto cu zoom 10x si senzorul de amprenta pe jumatate din display

17.01.2019, 11:23 By thumbs


OPPO a tinut un mic eveniment de presa in China, unde a anuntat cateva dintre tehnologiile pe care urmeaza sa le integreze pe smartphone-urile sale din 2019. Dupa cum era de asteptat, compania a vorbit putin despre noua sa tehnologie pentru camere, care va putea ofer zoom 10x, cat si despre posibilitatea de a integra un senzor de amprenta pe o suprafata mai mare sub ecran, similar cu ceea ce a prezentat ieri si Xiaomi.


thumbs


Camera foto cu zoom 10x pare sa fie bazata pe design-ul cu zoom 5x pe care compania l-a demonstrat la MWC in 2017. Aceasta va folosi trei senzori cu obiectiv cu distanta focala diferit, pentru a asigura posibilitatea de marire de 10 ori a camerei cu distanta focala minima.


Compania OPPO se lauda cu o camera cu plaja focala 15,9-159mm folosind trei camere. Camera de 15,9mm va fi una ultra-wide, cea secundara va fi una cu distanta focala "obisnuita" (probabil de 28mm), in timp ce camera cu zoom va oferi o distanta focala de 159mm. Practic, zoom-ul 10x se refera la marirea de zece ori in comparatie cu obiectivul supraangular, nu la cel principal, oferind mai degraba un zoom de 5 ori peste camera principala, asemeni demonstratiei originale din urma cu doi ani.Camera cu zoom foloseste insa un design nou, complet diferit fata, de ceea ce am vazut pe smartphone-uri pana in prezent. Pentru a limita dimensiunile camerei pe partea din spate, OPPO a asezat camera pe orizontala, cu senzorul foto si obiectivele orientate catre stanga. Acestea primesc lumina folosind o prisma orientata pe spatele telefonului.


O alta tehnologie demonstrata de OPPO este senzorul de amprenta integrat in display pe suprafata mare, ceva ce am vazut si anul trecut pe Vivo Apex, cat si de curand pe un prototip Xiaomi. Practic, utilizatorul poate acum sa deblocheze telefonul atingand ecranul pe o suprafata de 15 ori mai mare, nefiind necesara precizie pentru deblocare. Demonstratia a avut loc pe un OPPO R17 Pro in versiune modificata.


Citeste si: thumbsOPPO pregateste o camera de smartphone cu zoom 10x


OPPO spune ca va avea mai multe de anuntat referitor la dispozitive care vor beneficia de aceste doua noi tehnologii in cadrul Mobile World Congress 2019, care va avea loc la sfarsitul lunii urmatoare (25-28 februarie).


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare