Telefoane

thumbs

Samsung confirma ca lucreaza la telefoane cu ecran complet, care ascund camera sub panoul OLED

14.03.2019, 16:45 By thumbs


Generatia Galaxy S10 de la Samsung este prima din portofoliul companiei lansata la nivel mondial cu ecran perforat "Infinity-O", insa exista posibilitatea ca acest tip de panou sa dispara de pe piata destul de repede. Conform agentiei de presa sud coreeane Yonhap, presedintele diviziei de cercetare si dezvoltare din cadrul Samsung spune ca in urmatorii doi ani ar trebui ca display-urile sa ajunga in punctul in care nu vor mai trebui gaurite.


thumbs


Yang Byung-duk a declarat de curand ca Samsung dezvolta tehnologii noi de display, insa acestea nu for putea fi gata in urmatorii doi ani:


"Desi nu ar fi posibil sa facem un telefon cu ecran complet in urmatorii 1-2 ani, tehnologia poate avansa pana in punctul in care orificiul dedicat camerei sa fie invizibil, in timp ce functionalitatea camerei nu va fi afectata."


In toamna anului trecut, Samsung a dezvaluit ca lucreaza la noi tehnologii pentru display-uri, cateva dintre acestea fiind deja lansate odata cu Galaxy S10. Compania spera la momentul respectiv sa ofere senzor de amprenta integrat in ecran, camere foto integrate sub ecran, tehnologii de raspuns haptic si la difuzoare integrate in ecran. Momentan, doar primul obiectiv a fost atins, iar ordinea nu este obligatoriu cronologica.


Citeste si: thumbsSamsung Galaxy S10+ review: telefonul cu Android de referinta pentru anul 2019


Cel mai probabil, urmatorul pas va fi redarea de sunet prin intermediul panourilor OLED, ceva ce LG ofera deja pe smartphone-urile sale. Urmatorul pas ar putea fi raspunsul haptic, pe care Apple il are deja si pe care il va putea dezvolta in noi directii anul acesta, daca zvonurile despre un nou sistem de vibratii taptic engine se dovedesc a fi adevarate. Astfel, camera foto integrata in display ar putea veni candva spre finalul anului 2020, sau inceputul anului 2021.


Desigur, acestea sunt doar speculatii, intrucat Samsung a zis doar ca nu va putea produce asa ceva in urmatorii doi ani, nu si daca ar putea fi posibil peste doi sau trei ani.


Citeste si: thumbsSamsung ar putea lansa un flagship de buget, mai ieftin decat Galaxy S10e


Citeste si: thumbsGalaxy Note 10: asa ar putea arata urmatorul telefon de top de la Samsung


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare