Telefoane

thumbs

Huawei ar putea renunta la Android si Windows in favoarea unui sistem de operare proprietar

15.03.2019, 10:11 By thumbs


Google a castigat "razboiul" sistemelor de operare pentru mobil, Android fiind platforma dominanta pe piata in acest moment, intr-un mod similar cu Windows pentru PC-uri. Pentru partenerii Google si Microsoft precum Huawei, acest lucru nu este tocmai un lucru pozitiv, intrucat relatiile din ce in ce mai fragile cu Statele Unite ale Americii ar putea duce la interzicerea utilizarii de software, hardware si servicii produse de companii americane. Compania spune insa ca are un plan de rezerva: un sistem de operare propritar pe care il dezvolta inca din 2012.


thumbs


Huawei in 2012 nu era un jucator important pe piata de smartphone-uri, insa era si atunci unul dintre cei mai mari producatori de echipamente telecom din lume. La acel moment, SUA a interzis producatorului ZTE sa foloseasca produse si servicii americane, iar Huawei a realizat ca acelasi lucru s-ar putea intampla si in cazul companiei lor. Astfel, conducerea de la acel moment a luat decizia de a dezvolta alternative proprietare la tehnologiile americane pe care le folosesc, pentru a se asigura ca au un "plan B", in cazul in care se ajunge la o situatie similara.


Practic, sistemul de operare Huawei va functiona atat pe smartphone-uri, cat si pe computere portabile (sau desktop) si cel mai probabil ca va oferi o experienta de utilizare similara cu ceea ce ofera acum interfata EMUI in format mobil si desktop. Desigur, trecerea la un sistem de operare proprietar nu este ideala, intrucat suportul software nu va fi tocmai la fel de bun, multe aplicatii fiind dezvoltate doar pentru Android, sau doar pentru Windows. Cel mai probabil insa, utilizatorii vor putea instala versiunile de Android, intrucat interzicerea serviciilor americane implica doar renuntarea la Google Play Services, nu la intreaga platforma Android, sistemul de operare fiind "open source", deci poate fi folosit de catre oricine.


Citeste si: thumbsHuawei breveteaza un telefon cu ecran pe ambele parti. Ar putea fi Mate 30 Pro


Huawei nu doreste insa sa se ajunga in acel punct. Compania declara ca prefera sa foloseasca sistemele de operare Android si Windows deja consacrate. Totusi, in cazul in care Huawei trece la propriul sistem de operare, mai ales daca reuseste in 2019 sa devina lider pe piata de smartphone-uri, suportul software probabil ca va veni foarte repede, intrucat multi dezvoltatori vor dori sa aiba aplicatiile pe cele mai populare telefoane din lume.


Citeste si: thumbsHuawei P30 Pro: scorul in AnTuTu, noi mostre foto si detalii despre jack-ul de casti


Citeste si: thumbsPrimele teste cu Huawei P30 Pro in GeekBench. Cat de puternic este noul flagship


Citeste si: thumbsHuawei P30 Lite apare in catalogul unui magazin. Va fi echipat cu 128 GB stocare la un pret foarte mic


Citeste si: thumbsHuawei P Smart+ 2019: o versiune putin imbunatatita a modelului "best buy" va fi lansata in curand


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare