Telefoane

thumbs

Primele imagini cu Pixel 4 XL de la Google. Compania pregateste si telefoane pliabile

15.03.2019, 11:13 By thumbs


Google produce propriile telefoane doar de trei ani, timp in care nu a reusit sa faca un impact foarte mare pe piata. Dispozitivele Pixel sunt apreciate de catre fani, insa design-ul acestora nu poate fi comparat cu cel al modelelor de top ale producatorilor cu traditie. Se pare insa ca in 2019, Pixel 4 XL ar putea intra in randul lumii, cu un design placut si cu sisteme de camere actualizate. Nu in ultimul rand, Google ia in calcul si dezvoltarea unui dispozitiv mobil pliabil.


thumbs


O imagine care descrie design-ul general al unui smartphone care ar putea fi Pixel 4 XL a aparut online, iar cei de la Phone Arena deja au realizat un model 3D care sa urmareasca aceste specificatii. In cazul in care imaginea se dovedeste a fi reala, Google ar putea concura la capitolul design cu cei mai importanti jucatori de pe piata, precum Samsung, Apple si Huawei, pastrand insa si elementele care au consacrat seria de telefoane Pixel.


In primul rand, ecranul pare sa adopte un design cu perforare in coltul din dreapta sus, aici fiind gazduite doua camere foto, asemeni modelului Galaxy S10+ de la Samsung. Avand in vedere ca un senzor de amprenta nu este prezent pe partea din spate, acesta pare sa fie integrat in display, in timp ce rama telefonului este foarte subtire si egala pe toata suprafata. Pe partea din spate poate fi observat primul sistem dual-camera de pe un telefon Google, pastrand insa design-ul cu doua tonuri de culoare.


thumbs


Un alt detaliu interesant referitor la Google Pixel 4 XL ar fi faptul ca acesta ar pastra cele doua difuzoare frontale, insa acestea ar fi de tip "subtire", integrate cat mai aproape de marginea telefonului. Nu este clar daca incintele de dimensiuni reduse ar putea sa ofere o calitate audio comparabila cu ceea ce a oferit Google in trecut, insa cel mai probabil astfel de probleme vor disparea in urmatorii ani, odata cu popularizarea panourilor OLED cu capabilitate de redare a sunetului.


Pe de alta parte, Google priveste si catre viitor si ia in considerare posibilitatea dezvoltarii unui nou tip de dispozitive, cu ecrane pliabile. Compania sugereaza ca ar putea aborda doua moduri diferite: fie un design "clasic", care se pliaza asemeni unui dispozitiv "clamshell" si lasa un spatiu intre cele doua parti, fie un mod in care telefonul s-ar plia in forma literei Z, cu doua puncte de pliere ramanand astfel plat pe ambele parti atunci cand dispozitivul este "inchis".


thumbs


Probabil ca nu vom vedea un telefon pliabil de la Google prea curand, aceste concepte fiind dezvaluite de brevete pe care compania le-a inregistrat in trecut. Totusi, avand in vedere faptul ca Google deja ofera suport pentru ecrane pliabile in Android Q si ca partenerii sai precum Samsung si Huawei deja se pregatesc de lansarea dispozitivelor finale, nu ar fi iesit din comun sa presupunem ca in urmatorii 2 sau 3 ani toate companiile care produc smartphone-uri vor incepe sa ofere si dispozitive plabile.


Citeste si: thumbsGoogle Pixel 3 XL este un smartphone foarte solid, dar inca vulnerabil la zgarieturi [VIDEO]


Citeste si: thumbsDisplayMate: Pixel 3 XL are cel mai bun display de smartphone de pe piata


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare