Telefoane

thumbs

Reparatiile pentru Galaxy S10 sunt cele mai scumpe de pana acum, dar tot sunt mai ieftine decat cele pentru iPhone

15.04.2019, 11:16 By thumbs


Galaxy S10 este seria cea mai avansata din punct de vedere tehnologic de la Samsung, compania integrand cele mai bune display-uri pe care le are la dispozitie pe aceste dispozitive si cele mai avansate camere. Toate acestea costa, iar pretul ridicat al componentelor s-a putut vedea anul acesta si in pretul crescut al dispozitivelor la raft, fata de generatiile precedente. Desigur, nici reparatiile nu sunt tocmai ieftine, insa Samsung tot a reusit sa le faca mai accesibile decat cele ale concurentei.


thumbs


Apple a uimit pe toata lumea odata cu lansarea generatiilor iPhone 8 si iPhone X, reparatiile acestor dispozitive fiind extrem de scume. De la display la sticla de pe spatele telefonului, iPhone X a uimit in special prin preturi extrem de ridicate, inlocuirea unei singure componente putand depasi chiar si jumatate din costul total al telefonului.


Samsung practica insa niste preturi ceva mai accesibile, insa un display spart tot va costa foarte mult. Se pare ca pretul a crescut putin de la cel practicat pentru Galaxy Note9, care era pana de curand cel mai scump si mai performant model al companiei (inlocuirea display-ului costa 240 dolari).


Citeste si: thumbsGalaxy S10, S10+ si S10e sunt greu de dezmembrat. Apar doua probleme in plus pentru reparatii fata de generatiile anterioare


Iata cat costa (in dolari) reparatiile pentru cele trei modele Galaxy S10:


Samsung Galaxy S10 Plus


$269 - Display


$99 - Panoul de sticla de pe spate


Samsung Galaxy S10

$249 - Display

$99 - Panoul de sticla de pe spate

Samsung Galaxy S10e

$199 - Display

$99 - Panoul de sticla de pe spate


Citeste si: thumbsUtilizatorii sparg mii de ecrane de smartphone-uri pe secunda si cheltuie miliarde de dolari anual pe reparatii


Comparand aceste preturi cu modelele Apple, se pare ca 100$ pe un panou de sticla este un pret chiar rezonabil. Cel mai ieftin spate pentru telefon de la Apple costa 400$, in timp ce display-urile OLED sunt toate mai scumpe. Singurul display similar ca pret este cel LCD pentru iPhone XR, care costa la fel de mult precum OLED-ul de pe Galaxy S10e:


Apple iPhone XS Max

$329 - Display

$599 - Panoul de sticla de pe spate

Apple iPhone XS

$279 - Display

$549 - Panoul de sticla de pe spate

Apple iPhone XR

$199 - Display

$399 - Panoul de sticla de pe spate

Apple iPhone X

$279 - Display

$549 - Panoul de sticla de pe spate


Citeste si: thumbsCat costa reparatia unui iPhone in service-urile Apple


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare