Camere digitale

thumbs

Producatorii de camere foto au imbratisat mirrorless-ul

25.06.2019, 11:59 By thumbs


Pana nu demult, mirrorless-ul era privit ca o ramura minora a fotografiei. La peste 10 ani de la lansare, vedem ca aproape toti producatorii de camere foto au imbratisat acest format si au lansat modele full frame. Iata care sunt acestia:


Sony


Cei de la Sony au fost primii care au pus un senzor full frame intr-un aparat foto mirrorless. Trei generatii mai tarziu, japonezii se bucura de o gama variata de aparate foto si de obiective. Pentru aproximativ €2000, Sony A7 III este considerat cel mai bun aparat foto mirrorless din punct de vedere al rentabilitatii. Cel mai scump model din gama, Sony A9, este apreciat pentru sistemul excelent de focalizare si pentru cele 20 de cadre pe secunda pe care le poate inregistra, fara a obtura vizibilitatea fotografului.


Canon


Anul 2018 a fost cel in care primii doi producatori de camere foto cu obiective interschimbabile au lansat modele mirrorless full frame. Canon a debutat cu modelul EOS R si o mana de obiective de o calitate foarte buna. Canon are avantajul excelentei tehnologii Dual Pixel, prin care focalizarea este foarte precisa. Acest model a fost dedicat profesionistilor care deja foloseau produsele Canon.


Pentru a atrage masele, Canon a lansat modelul EOS RP, un model de 26.2 megapixeli si un pret de aproximativ €1200. Cele 5 obiective native, disponibile in acest moment, nu sunt tocmai accesibile, insa Canon are la indemana o selectie exceptionala de obiective DSLR, ce pot fi adaptate cu usurinta la noile camere.


Nikon


Nikon are, de asemenea, doua modele disponibile pentru cei care prefera ecosistemul respectiv. Nikon Z6 si Z7 sunt doua camere foto ce emuleaza tandemul Sony A7 III si Sony A7R III. Prima camera este destinata utilizarii generale, in timp ce a doua se preteaza fotografilor ce au nevoie de o rezolutie foarte mare: 45.7 megapixeli.


Nici Nikon nu are o selectie impresionanta de obiective native, lansand cele doua camere tot in 2018. La fel ca in cazul celor de la Canon, Nikon pune la dispozitie un adaptor prin care obiectivele DSLR pot fi folosite fara probleme.


Panasonic


Cunoscuti mai mult pentru excelenta familie de aparate foto pe formatul micro 4/3, Panasonic a surprins pe toata lumea in 2018, cand a anuntat ca incheie un parteneriat cu Sigma si Leica. Acest parteneriat presupune crearea unei noi familii de camere si obiective, The L Mount. Primul aparat care s-a folosit de aceasta montura a fost Leica SL. Pentru cei care isi doresc o noua camera full frame, dar care nu dispun de banii ceruti de Leica, Panasonic a lansat modelele S1, S1R si, mai nou, a anuntat modelul S1H. Acestea sunt modele in oglinda a ceea ce Sony are deja in gama: A7, A7R si A7S, ultimul dintre acestea fiind croit pentru nevoile videografilor.


Restul numelor care nu au intrat in familia full frame mirrorless


Primul nume care iese in evidenta este Olympus. Spre deosebire de Panasonic, Olympus crede exclusiv in avantajele sistemului micro 4/3. Camerele sale cu senzor mai mic permit crearea unor obiective mai compacte, iar pentru o parte din utilizatori acest lucru conteaza mult.


Fujifilm se afla intr-o liga proprie. Gama principala de aparate foto incorporeaza senzori APS-C. Obiectivele pe care le ofera sunt de inalta calitate si se adreseaza entuziastilor si profesionistilor care sunt de parere ca se poate si fara Full Frame. De mentionat este gama de camere cu senzor de format mediu (mai mare decat full frame).


Pentax a atras atentia tuturor prin declaratii oficiale conform carora utilizatorii de mirrorless full frame se vor intoarce la aparatele Single lens reflex camera in maxim 3 ani. Este ultimul producator ce refuza sa migreze catre mirrorless. Ca atare, toata gama Pentax este formata doar din camere DSLR.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare