Software

thumbs

Microsoft plaseaza reclame fara sa spuna in meniurile telefoanelor cu Android

09.07.2019, 10:38 By thumbs


Inca de cand a renuntat la platforma sa mobila, Windows Phone, Microsoft a inceput sa se implice mai mult in dezvoltarea de aplicatii si servicii compatibile in special cu Android si iOS. Microsoft face insa eforturi mai mari pe Android, unde si-a lansat propriul launcher si incearca sa isi integreze mai bine serviciile in sistemul de operare. Cea mai noua metoda este plasarea de reclame pentru aplicatiile sale proprietare, care pot fi folosite drept alternativa la cele deja instalate, chiar in meniurile standard ale platformei. Aceasta practica poate fi considerata putin cam "agresiva".


thumbs


Primii care au observat acest lucru au crezut ca este ceva limitat la aplicatia Your Phone Companion, cea care permite sincronizarea de date si notificari intre computer si smartphone-urile cu Android. Daca alegi sa apesi butonul share pentru a trimite un fisier printr-o alta aplicatie, incep sa apara sugestii de aplicatii printre cele deja disponibile pentru aceste functii. Acestea sunt listate in casuta care apare in interfata Android, insa marcate drept "neinstalate". Desigur, Microsoft ofera un link rapid catre instalarea acestor aplicatii "lipsa" din Google Play Store.


Totusi s-a dovedit ca Pentru a primi astfel de "sugestii", este de ajuns sa aveti cel putin o aplicatie Microsoft instalata pe dispozitivul cu Android. Daca doriti sa deschideti un fisier PowerPoint, dar aveti doar Word de la Microsoft instalat, veti primi in lista posibilitatea de a deschide cu Slides de la Google, sau cu PowerPoint care trebuie instalat.


thumbs


Acelasi lucru se intampla si daca vrei sa trimiti o fotografie din galerie daca apesi pe butonul Share. In acest caz, este listata aplicatia OneDrive, pe care utilizatorul este indreptat sa isi urce fotografiile. Se pare ca aceasta practica a fost prezenta pe Android de mai multe luni, insa aplicatiile Microsoft se pierdeau prin lista obisnuita a unui utilizator cu multe aplicatii instalate.


Aparent, pe Android Q, Microsoft nu va mai putea face acest lucru prea usor. In lista de share a noului sistem de operare apare doar Your Phone Companion, aplicatia care implementeaza "reclamele", nu si aplicatiile neinstalate.


Citeste si: thumbsHuawei afiseaza reclame pe ecranul telefoanelor fara acordul utilizatorilor [UPDATE]


Citeste si: thumbs238 de aplicatii din magazinul Google Play, infectate cu adware chinezesc care bombardeaza utilizatorii cu reclame


Citeste si: thumbsWhatsApp va incepe sa afiseze reclame in viitorul apropiat


Citeste si: thumbsGoogle va creste numarul de reclame afisate pe dispozitive mobile


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare