Laptop

thumbs

Apple ieftineste anumite modele MacBook, upgradeaza altele si elimina un model din oferta

10.07.2019, 12:09 By thumbs


Apple a facut putina "curatenie" in cadrul gamei sale de laptop-uri. Deja stim ca sunt pregatite un nou model de MacBook Pro cu ecran mai mare si un nou MacBook Air cu o tastatura noua, insa in anticiparea acestor lansari, compania a decis sa modifice putin oferta de produse. Unele modele au fost ieftinite, altele au primit upgrade-uri hardware, in timp ce un anumit model de laptop a fost scos complet de la vanzare, linia sa fiind anulata.


thumbs


Modelul la care Apple a renuntat este cel mai mic si mai subtire model din familia sa de produse: MacBook-ul simplu. Acesta, echipat cu ecran de 12", tastatura Butterfly si un singur port USB, folosit si pentru alimentare cu energie, a facut parte din oferta Apple inca din 2015, insa in urma lansarilor MacBook Pro si MacBook Air cu ecran Retina, acest model era prea scump si prea limitat in capabilitati. Astfel, Apple a decis sa renunte complet la acest model, urmand probabil sa lanseze candva in viitor un nou MacBook adaptat la nevoie utilizatorilor.


Modelul MacBook Air cu ecran Retina, lansat anul trecut, a scazut in pret si a primit un upgrade de monitor. Acesta beneficiaza acum de un panou cu tehnologia TrueTone, care schimba temperatura de culoare in functie de lumina ambientala, pentru o experienta de vizualizare mai placuta. Acesta porneste acum de la 1.100 dolari, in timp ce pentru programul Back to School, studentii si profesorii il pot cumpara de la 999 dolari.


thumbs


Si MacBook Pro de 13" a primit niste modificari in oferta. Varianta fara touchbar a fost eliminata complet, in timp ce modelul de baza porneste acum de la un procesor Intel Core i5 din generatia a opta quad-core, fata de cel dual-core de pana acum. Pretul de 1.300 dolari a ramas neschimbat, in ciuda upgrade-urilor, insa prin programul Back to School, cei care sunt eligibili il pot cumpara cu 100 de dolari mai ieftin.


In cele din urma, optiunile pentru configurarea laptop-urilor au fost ieftinite. Pentru modelul MacBook Pro de 15", un upgrade la un SSD de 4 TB fata de configuratia de baza costa acum 1.600 de dolari in loc de 3.000, un upgrade de 2 TB costa 800 in loc de 1.200, in timp ce SSD-ul de 1 TB costa acum 400 dolari in loc de 600. In cazul variantei de 13", un upgrade de 4 TB costa acum 1.400 fata de 2.800 in trecut.


Motivul pentru care aceste upgrade-uri sunt atat de scumpe este faptul ca stocarea este integrata pe placa de baza a dispozitivelor, pentru a putea pastra dimensiunile reduse ale computerelor. Astfel, fiecare computer cu upgrade-uri este facut pe comanda. Desigur, exista si dezavantaje, precum imposibilitatea upgrade-ului si necesitatea schimbarii intregii placi de baza in cazul in care ceva de pe aceasta cedeaza.


Citeste si: thumbsApple cheama in service noile modele MacBook Air pentru probleme cu placa de baza


Citeste si: thumbsApple pregateste un nou model MacBook Pro, cu ecran de 16 inch si rezolutie 3072x1920 pixeli


Citeste si: thumbsApple cheama in service anumite modele MacBook Pro care prezinta "risc de incendiu". Bateria se schimba gratuit


Citeste si: thumbsApple va schimba tastatura Butterfly de pe laptop-urile sale


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare