Camere digitale

thumbs

Sigma anunta fp, o camera mirrorless cu senzor full-frame in carcasa de compacta

12.07.2019, 10:08 By thumbs


Sigma, producatorul japonez de camere si obiective foto, a anuntat o noua camera mirrorless full-frame, diferita fata de ceea ce exista deja pe piata. In ciuda faptului ca avem de a face cu o camera cu un corp foarte compact, Sigma fp integreaza un senzor "full frame", le fel de capabil precum cel de pe cele mai voluminoase camere de pe piata. Compania considera ca aceasta camera va putea fi folosita in mult mai multe situatii, putand fi mai usor de carat si mai putin intimidanta decat "tunurile" considerate profesionale.


thumbs


Sigma fp este o camera foto full-frame de marimea unei camere compacte. Vorbim despre dimensiuni de 112.6 x 69.9 x 45.3mm, cu o greutate de 422 grame cu tot cu baterie si card SD. In comparatie, camera Sony RX100 are dimensiuni doar putin mai mici, insa vine echipata cu un senzor de 1", mult mai mic decat cel de 35mm de pe Sigma fp. Avantajul compactei Sony este insa faptul ca are un obiectiv integrat, deci dimensiunile sale raman mici, in timp ce Sigma fp trebuie sa "creasca" putin pentru a putea realiza si fotografii.


Pentru modelul fp, Sigma a ales sa foloseasca montura Leica L-Mount. Astfel, toate obiectivele compatibile cu aparatele Leica vor functiona si pe Sigma, iar Sigma a lansat chiar si trei obiective noi cu aceasta montura odata cu modelul fp. Avantajul acestor obiective este faptul ca sunt mai mici, deci nu vor creste nici dimensiunile, nici greutatea foarte mult. Dar sigma produce si adaptoare pentru obiective si deja confirma compatibilitatea acestora cu obiectiva Canon si Sigma pe montura EF, de exemplu.Senzorul full-frame de 24,6 megapixeli ofera o plaja ISO de la 100 la 25.600 si un sistem de focalizare in 49 de puncte, cu stabilizare electronica din software. Acesta este capabil sa inregistreze la rezolutie 4K la 24, 25 sau 30 FPS, camera fiind compatibila cu formatele CinemaDNG la 8, 10 sau 12 biti, cat si cu formatul MOV folosind codecul H.264.


Ce nu poate oferi Sigma fp avand in vedere dimensiunile sale reduse este un viewfinder. Fotografiile si filmarile vor fi realizate pe display-ul de 3,5" de pe partea din spate, insa la nivel de control, butoanele sunt similare cu cele de pe alte camere mai mari. Folosind touchscreen-ul si butoanele, setarile ar trebui sa poata fi facute destul de rapid.


thumbs


Sigma prezinta aceasta camera drept o solutie buna la toate, clipul de prezentare incluzand fotografi si videografi care o folosesc pentru diverse cazuri de utilizare, de la simpla fotografie in studio, la captura de material pentru cinema folosind lentile imense si accesorii de filmat avansate.


Este greu de intuit care va fi succesul pe piata al noii camere Sigma fp, mai ales ca se confrunta cu concurenta in special pe partea video cu solutiile Panasonic si BlackMagic, care vin in corpuri relativ compacte, dar ofera functii video foarte avansate. Pe de alta parte, acele modele nu au senzori full-frame, iar la aceasta categorie singurul concurent real mirrorless ramane Sony, Canon si Nikon fiind inca in urma pe acest segment de piata. Sigma fp va ajunge in magazine in toamna, insa nu stim inca la ce pret. Fiind vorba despre o camera full-frame, probabil ca pretul nu va fi tocmai mic, in ciuda dimensiunilor camerei.


Citeste si: thumbsCanon anunta IVY REC, o camera-breloc pe care sa o iei cu tine peste tot


Citeste si: thumbsProducatorii de camere foto au imbratisat mirrorless-ul


Citeste si: thumbsFujifilm lanseaza GFX100, un aparat foto mirrorless cu rezolutie de 102MP


Citeste si: thumbsCanon lanseaza EOS 250D, un DSLR compact si usor, cu filmare 4K


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare