Software

thumbs

Browserul Chrome, afectat de un bug care face posibila detectarea modului Incognito

19.07.2019, 18:58 By thumbs


Promitand sesiuni discrete de navigare web, care sa nu fie pastrate in istoricul de navigare al browserului Chrome, modul Incognito trebuia sa fie nedetectabil si pentru site-urile accesate, impiedicand administratorii web sa combata folosirea acestuia.


Insa o greseala a modului in care functia Incognito a fost gandita face posibila detectarea sa prin simpla includere a unui script care sa verifice disponibilitatea unei functii numita FileSystem framework, dezactivata automat la activarea modului de navigare Incognito. Google promite ca va indeparta aceasta portita, cat si orice alte metode care ar putea permite detectarea folosirii modului Incognito.


thumbs


Cat despre motivele pentru care administratorii web ar vrea sa combata functia Incognito, avem pe de o parte obisnuitele practici de monitorizare a obiceiurilor la navigare web cu scopul afisarii de reclame, dar si o justificare aparent legitima. O parte dintre utilizatori folosesc modul Incognito pentru a profita la nesfarsit de ofertele de incercare disponibile pe unele site-uri de continut, care ofera acces gratuit la continut premium in limita unui anumit numar de vizionari.


Citeste si: thumbsMicrosoft plaseaza reclame fara sa spuna in meniurile telefoanelor cu Android


Astfel, este putin probabil ca folosirea complet anonima a modului Incognito sa fie tolerata si de acum inainte, furnizorii de continut trebuind fie sa gaseasca noi metode de detectare, sau sa conditioneze accesul la continut demo prin crearea unui cont de utilizator gratuit.


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare