Software

thumbs

Zvon infirmat: HongMeng, OS-ul dezvoltat de Huawei alaturi de Tencent nu va fi o alternativa Android

22.07.2019, 09:16 By thumbs


Descoperit in detaliile unui brevet recent acordat gigantului Huawei, HongMeng a intrat in atentia publicului ca fiind zvonita alternativa Android pe care Huawei si alte companii asiatice ar urma sa o foloseasca in locul platformei Android sau Windows, daca escaladarea conflictului economic cu Statele Unite va determina taierea accesului la serviciile Google.


thumbs


Conform Global Times, noul sistem de operare nu este o creatie 100% Huawei. Se pare ca la dezvoltarea acestuia a colaborat si Tencent, o alta companie gigant din China. Insa potrivit declaratiilor oficiale facute de Catherine Chen, vicepresedinte senior al Huawei, HongMeng nu este proiectat pentru folosirea cu dispozitive smartphone. In schimb, acesta este un sistem de operare pentru uz industrial, puterea de la Beijing dorind probabil o alternativa sigura si usor de controlat la platformele software livrate de occident.


Desi vicepresedintele Huawei reconfirma intentiile de a folosi in continuare serviciile Google si platforma Android pentru echiparea produselor smartphone, zvonurile privind dezvoltarea in secret a unei alternative la Android circula de mult timp, parand greu de crezut ca Huawei sa nu aiba nici un plan de rezerva. Dar atat timp cat administratia Trump da semne de indulcire a relatiilor cu China si Huawei in mod special, sunt putine motive pentru a scoate la inaintare artileria grea.


Citeste si: thumbsHongMeng este dezvoltat de Huawei alaturi de Tencent. Oppo si Vivo ar putea adopta noul sistem de operare


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare