Camere digitale

thumbs

Sony lanseaza RX100 VII, o camera "de buzunar" performanta dedicata vlogging-ului

26.07.2019, 11:24 By thumbs


Sony a anuntat o noua camera foto compacta din seria RX100. Aceasta se numeste RX100 VII si vine cu multe functii avansate, "mostenite" chiar de la varful de gama al seriei mirrorless Alpha, a9, cat si cu capabilitati dedicate vloggerilor. Avem de a face probabil cu cel mai performant aparat foto compact, capabil de filmari 4K, filmari in slow-motion, fotografie in rafala, focalizare rapida si echipat cu un display rabatabil, perfect pentru cei care obisnuiesc sa se filmeze sau doresc selfie-uri la calitate mai buna decat pot oferi telefoanele mobile.


thumbs


La suprafata, RX100 VII nu este extrem de diferit fata de modelul RX100 VI de anul trecut. Vorbim despre un aparat foto compact integrat intr-un corp aproape identic, cu acelasi obiectiv Zeiss 24-200 f/2.8-4.5 (zoom optic 3,8x) si un senzor CMOS de 20 megapixeli cu diagonala de 1". Acesta din urma a fost upgradat insa la tehnologii noi folosite in varful de gama Sony a9, precum retro-iluminare si constructie pe straturi.


Astfel, acest senzor, alaturi de procesorul de imagine BIONZ X, asigura capabilitatea de a realiza focalizare rapida, in doar 0,03 secunde folosind tehnologia EYE AF, care focalizeaza pe ochii oamenilor si animalelor. Astfel, chiar daca este folosit pentru filmare, fotografie sau fotografie in rafala, subiectul va fi tot timpul clar. Alte avantaje permise de noile tehnologii sunt realizarea de rafale cu autofocus la 20 de cadre pe secunda, sau chiar rafale la 90 de cadre pe secunda, dar fara urmarire a subiectului.Camera poate filma in rezolutie 4K la 30 de cadre pe secunda, sau in Full HD in slow motion la 120, 240 sau chiar 960 de cadre pe secunda. Clipurile in slow-motion nu capteaza si sunetul, insa, asemeni functiilor similare de pe smartphone-uri, care creeaza un efect de "dilatare a timpului" complet, cu sunetul redat de asemenea in slow motion.


Ce recomanda cel mai mult noua camera Sony RX100 VII pentru vlogging sunt functiile avansate. Vorbim despre posibilitatea de a filma in mod "Log", cu nuante de culoare neutre, care pot fi apoi ajustate in software de editare video, de posibilitatea de a inregistra sunet folosind un microfon extern care se ataseaza pe noul port jack de 3,5mm al camerei, cat si posibilitatea de a cumpara un kit separat de vlogging, care include un grip cu butoane pentru control (record, zoom, etc.), cat si suport pentru aparatul foto si un microfon.


thumbs


In timp ce aparatul foto RX100 VII, cu toate capabilitatile si tehnologiile integrate va costa 1.200 de dolari la lansarea sa de la mijlocul lunii august, kit-ul de vlogging va costa la pachet cu aparatul 1.300 dolari, un pret bun pentru un accesoriu atat de versatil si util (grip-ul poate fi folosit si pe post de mini-trepied).


Citeste si: thumbsSony lanseaza RX0 II, un aparat foto premium de dimensiuni mici


Citeste si: thumbsSony HX99 incearca sa reaprinda interesul pentru aparate foto de buzunar, oferind zoom optic 30X si functie de filmare 4K


Citeste si: thumbsᅫ7 III, mirrorless-ul full frame "basic" de la Sony, este disponibil acum in Romania


Citeste si: thumbsSony ᅫ9 completeaza gama de camere foto Sony full-frame mirrorless adresate profesionistilor


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare