Camere digitale

thumbs

GoPro pregateste Hero8 cu filmare 4K la 120 FPS si GoPro Max, o noua camera 360

19.08.2019, 11:53 By thumbs


GoPro se pregateste sa isi reimprospateze gama de camere de actiune. Dupa un capitol destul de "zbuciumat" al companiei care a fost cauzat de pariul pe categoria de drone, care s-a concluzionat prin retragerea de la vanzare a dronei Karma si inchiderea noii divizii, GoPro pare ca isi regaseste stabilitatea. Seria GoPro Hero7 s-a bucurat succes, in special pentru ca a adus in sfarsit capabilitati noi, care sa justifice un upgrade pentru cei care au deja camere de actiune, iar Hero8 pare sa continue seria de imbunatatiri, prin adaugarea de noi functii si realizarea de noi accesorii.


Chiar daca momentan nu a fost anuntat in mod oficial, noul GoPro Hero8 Black pare sa reinventeze din nou aceasta gama de dispozitive. Camerele de actiune pot filma in rezolutie 4K si FullHD de mult timp, insa GoPro crede ca exista loc pentru imbunatatire. Conform unor leak-uri recente, noul Hero8 va permite filmare in rezolutie 4K la 120 de cadre pe secunda, permitand astfel realizarea de materiale video in "slow motion" la rezolutie foarte mare, ceva ce era pana recent posibil doar pentru clipuri Full HD.


thumbs


Lista de capabilitati video ale noii camere de actiune include si posibilitatea de filmare la 480de cadre pe secunda in FullHD, ceva ce gasim de obicei doar pe camere video foarte scumpe. Daca istoria se va repeta si de aceasta data, noul GoPro Hero8 va avea un pret de lista de aproximativ 499 euro.


Un motiv in plus pentru upgrade la Hero8 ar mai putea fi compatibilitatea cu o noua "husa" si cu noi accesorii oficiale. Se pare ca GoPro va lansa un soi de "bumper" care va oferi posibilitatea de a atasa doua accesorii cu montura "hot shoe". Doua dintre acestea apar si in primele imagini scapate pe internet cu noua camera: un display LCD care poate fi orientat catre utilizator, pentru realizarea de vlog-uri, probabil, cat si o lumina cu LED-uri, pentru filmari in lumina slaba.


thumbs


Cel mai probabil, acestea vor avea baterii separate interne, display-ul fiind echipat cu un port USB-C. Desigur, tot aici vor putea fi atasate si microfoane sau alte accesoii oficiale sau neoficiale. Exista deja solutii "aftermarket" pentru generatiile precedente de GoPro care permiteau functionalitate similara.


Se pare ca alaturi de noua serie GoPro Hero8 va fi lansata si o noua generatie a camerei 360 GoPro Fusion. Aceasta va primi un rebranding, conform zvonurilor, insa design-ul nu va fi schimbat foarte mult. GoPro Max va integra un display LCD pe una dintre parti si pare sa beneficieze de site mai mari pentru microfoane, probabil sunetul fiind un capitol la care aceasta camera va excela. Din pacate, nu avem informatii despre performanta de captura video a acestei camere.


De obicei, GoPro lanseaza noi camere spre sfarsitul lunii septembrie, deci mai avem de asteptat aproximativ o luna pentru informatii oficiale despre noile GoPro Hero8 si GoPro Max.


Sursa acestor informatii si imagini, Photorumors.com, a primit o cerere de eliminare a fotografiilor de pe site dela GoPro, deci aceste informatii par a fi confirmate de aceasta decizie. Cererea GoPro sugera ca imaginile apartin companiei si sunt folosite fara licenta, deci cel putin la nivel de design, GoPro Hero 8 ar trebui sa arate la fel ca in poze. Raman de confirmat capabilitatile sale hardware si software.,


Citeste si: thumbsDJI pregateste camera de actiune Osmo Action pentru a concura cu GoPro Hero 7


Citeste si: thumbsGoPro lanseaza Hero7 Black, Hero7 Silver si Hero7 White, trei noi camere de actiune performante


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare