Software

thumbs

Cand se lanseaza iOS 13 si iPad OS si care sunt telefoanele si tabletele compatibile.

11.09.2019, 13:49 By thumbs


Apple a anunsat aseara noile iPhone-uri, un nou iPad si un nou Apple Watch, alaturi de detalii despre serviciile sale online precum Apple Arcade si Apple TV+, dar pe scena nu a spus si cand vom putea accesa toate noutatile. iPhone 11 si "fratii" sai mai mari vin echipati din fabrica cu iOS 13, insa noul sistem de operare va fi compatibil cu o plaja mare de telefoane Apple, in timp ce iPad OS va aduce functii noi pe multe tablete mai noi si mai vechi. Se pare ca odata cu separarea celor doua sisteme de operare, vine si o separare a datei de lansare.


thumbs


Pe site-ul Apple a fost publicata data de lansare oficiala pentru iOS 13. Noul sistem de operare mobil pentru smartphone-uri va fi disponibil incepand cu data de 19 septembrie, cu o zi inainte de debutul iPhone 11, 11 Pro si 11 Pro Max in magazine. Astfel, toti cei care au un smartphone Apple lansat in ultmii 5 ani, vor putea accesa noul software chiar inaintea celor care cumpara noua generatie in prima zi.


Spre diferenta de anii trecuti, cand Apple lansa toate functiile noi intr-o versiune majora a sistemului de operare, in cazul iOS 13, compania pare sa ia lucrurile treptat. In prima zi de iOS 13 va fi lansat Apple Arcade, alaturi de dark mode si alte cateva functii noi. Prima revizie, iOS 13.1 va include alte functii noi, precum o noua capabilitate AirDrop, care detecteaza dispozitivele Apple din jur in functie de apropiere, capabilitate prezenta doar pe iPhone 11. Candva spre luna noiembrie va fi pornit printr-un nou update de iOS si iPad OS si noul Apple TV+, serviciul de streaming video, cu seriale si filme originale, produse de Apple. Toti cei care cumpara un iPhone, iPad, Mac sau Apple TV nou primesc un an de acces la Apple TV+ gratis. Alternativ, costul abonamentului este de 5 dolari/euro pe luna.


Lista dispozitivelor compatibile cu iOS 13 (in ordinea lansarii originale)

iPhone 6S

iPhone 6S Plus

iPhone SE

iPhone 7

iPhone 7 Plus

iPhone 8

iPhone 8 Plus

iPhone X

iPhone XS

iPhone XS Max

iPhone XR

iphone 11

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max


thumbs


Si ca tot a venit vorba despre iPad OS, acesta va intarzia putin, pana la sfarsitul lunii. Noul sistem de operare pentru tablete va fi disponibil incepand cu data de 30 septembrie, probabil aceeasi zi in care va fi disponibil in magazine si noua tableta iPad din generatia a saptea. iPad OS vine cu o noua interfata adaptata mai bine la multi tasking si functii noi pentru Apple Pencil, alaturi de majoritatea noutatilor prezente si in iOS 13.


Lista dispozitivelor compatibile cu iPad OS

iPad Air 2

iPad Air 3 (2019)

iPad Mini 4

iPad Mini 5 (2019)

iPad 5

iPad 6

iPad 7

iPad Pro 9,7" (2016)

iPad Pro 10.5" (2017)

iPad Pro 11" (2018)

iPad Pro 12,9" (2015/2017/2018)


Apple promite ca iOS 13 si iPad OS sa primeasca in viitorul apropiat prin actualizari software si posibilitatea de a conecta cate doua perechi de casti wireless AirPods sau Beats la un singur dispozitiv pentru functia Audio Sharing, cat si alte functii noi pe parcursul anului, pana la lansarea iOS 14 de anul viitor.


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare