Software

thumbs

Windows 10, actualizat cu un patch care lasa nefunctional Start Menu

13.09.2019, 14:01 By thumbs


Incercand sa remedieze problema care a cauzat incarcarea nejustificata a procesorului pe unele PC-uri recent actualizate la noua versiune Windows 10 build 1903, Microsoft a reusit sa strice complet functionarea Start Menu.


Problema a aparut imediat dupa aplicarea patch-ului KB4515384, distribuit incepand cu data de 10 septembrie prin serviciul Windows Update si aplicat automat pe PC-urile afectate de ultimul bug Cortana, introdus odata cu patch-ul KB4512941.


thumbs


Distribuita incepand cu data de 30 aprilie, actualizarea KB4512941 trebuia sa rezolve o problema lasata de alta actualizare Windows defectuoasa, afectand functionarea aplicatiilor care folosesc librarii Visual Basic 6, VBA si VBScript. In timp ce scopul propus a fost atins, efectul secundar neintentionat a fost incarcarea nejustificata a procesorului de sistem la 30%-40% din capacitate, ajungand pana la 100% incarcare in unele cazuri, totodata afectand si folosirea asistentului Cortana si functia de cautare Windows. Creat special pentru a corecta actualizarea anterioara, patch-ul KB4515384 introduce un nou bug manifestat fie prin imposibilitatea deschiderii Start Menu, sau afisarea unei ferestre goale atunci cand se incearca folosirea functiei de cautare integrata.


Microsoft confirma problema nou aparuta si promite inca un patch, al treilea, care se remedieze remediul anterior.


Citeste si: thumbsWindows 10 actualizat la ultima versiune poate incetini drastic performantele PC-ului. Microsoft confirma


Intre timp, celor care doresc sa beneficieze in continuare de un Start Menu complet functional pe PC-ul cu Windows 10 nu le ramane decat sa dezinstaleze patch-ul KB4515384 si ramana cu vechiul KB4515384 si probleme sale cu incarcarea nejustificata a procesorului. Din fericire, bug-ul care afecteaza Start Menu a fost identificat destul de repede, Microsoft oprind distribuirea patch-ului buclucas inainte ca problema sa se extinda la majoritatea sistemelor cu Windows 10.


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare