Camere digitale

thumbs

GoPro a lansat Hero 8 Black si Max: o camera de actiune si pentru vlogging si o noua camera 360

04.10.2019, 14:36 By thumbs


GoPro a anuntat in mod oficial noua camera de actiune Hero 8 Black si noua camera cu filmare 360 de grade GoPro Max. Acestea promit cea mai buna calitate video de pana acum de pe camerele GoPro, cat si noi functii avansate. De altfel, GoPro Hero 8 Black este propusa si drept o solutie video completa pentru vlogging, fiind dezvoltata o intreaga selectie de noi accesorii numite "Mods", realizata pentru a ajuta creatorii de continut sa capteze ceea ce isi doresc mai usor.


thumbs


GoPro Hero 8 Black


Modelul Hero 8 Black este cu siguranta cel mai important produs al acestei noi game de produse de la GoPro. Acesta este echipat cu un senzor de 12 megapixeli, capabil sa realizeze fotografii si clipuri video la o calitate foarte buna, cu rezolutie video 4K la 60 de cadre pe secunda, stabilizare electronica HyperSmooth 2.0, functia de timelapse TimeWarp si multe altele. Multe dintre aceste capabilitati erau prezente insa si pe generatia precedenta, GoPro Hero 7 Black, insa compania pare sa se fi concentrat anul acesta inclusiv pe design-ul extern al camerei.


In primul rand, Hero 8 Black vine echipat cu un sistem de montura integrat, care nu mai necesita cumpararea unui astfel de accesoriu separat, sau montarea lui inaintea utilizarii. Camera esate rezistenta la apa si praf (10m), insa cei care vor o carcasa de protectie separata, vor trebui sa cumpere una realizata special pentru Hero 8, intrucat forma exterioara a camerei este diferita fata de cea a modelelor precedente.Compania lauda noile functii software precum "lentilele digitale", care permit decuparea continutului direct din camera, pentru a simula lentile cu distanta focala intre 16 si 27 mm, stabilizarea HyperSmooth 2.0, care in teorie face utilizarea unui gimbal inutila si TimeWarp, care ofera posibilitatea de a seta viteza materialului in timpul timelapse-urilor. Datorita hardware-ului imbunatatit, noul GoPro Hero 8 promite si timelapse-uri de calitate pe timp de noapte.


GoPro Mods


Intrucat piata de accesorii pentru camere GoPro este plina de carcase cu suport pentru montarea de microfoane, lumini LED si altele, folosite in special de vloggeri, GoPro a decis sa ofere propriile accesorii pentru camere anul acesta. Astfel au aparut GoPro Mods, care vin momentan in trei variante, insa unul dintre acestea este de baza pentru toate.


Media Mod este o carcasa care ofera si un microfon integrat de tip "shotgun", care poate capta sunetul la calitate mai buna decat cel standard de pe camera, avand dimensiuni semnificativ mai mari. Acesta ofera doua monturi de tip "hotshoe", dar si acces la port-urile HDMI si jack de 3,5mm. Pe monturile Hotshoe pot fi montate Display Mod, un mini display care poate fi rabatat pentru a putea monitoriza in timp real filmarea si Light Mod, o lumina continua cu LED-uri, pentru filmari in lumina slaba.


thumbs


Aceste accesorii nu vor fi lansate odata cu camera GoPro Hero 8, ci abia in decembrie. De altfel, acestea vor fi compatibile exclusiv cu GoPro Hero 8.


GoPro Max


GoPro Max este in schimb modelul de top si reprezinta ceea ce poate face GoPro in acest moment pe segmentul de camere de actiune. Acesta este o combinatie intre seria GoPro Hero si GoPro Fusion, precedenta camera la 360 de grade a companiei.


Aceasta poate fi folosita drept o camera de actiune obisnuita, o camera 360, cat si drept camera de vlogging, oferind un display color integrat pe una dintre parti. Aceasta poate capta sunet la 360 de grade, iar datorita functiilor software din aplicatiile GoPro de editare, materialul poate fi reincadrat, pot fi realizate miscari de camera sau chiar stabilizare video dupa filmare, avand la dispozitie intregul material care capteaza video din toate unghiurile.Fata de GoPro Hero 8 Black, modelul Max poate oferi o plaja focala intre 13 si 27 mm. Si acest model este rezistent din fabrica la apa si praf (maximum 5 metri), insa nu este compatibil cu accesorii de tip "Mods". Cei care vor astfel de functii extra, vor trebui sa se orienteze catre seria Hero. Rezolutia maxima de filmare pentru GoPro Max este 5,6K la 30 de cadre pe secunda, valabil pentru materialul la 360 de grade. Fotografiile la 360 de grade au rezolutie de 16 megapixeli, in timp ce fotografiile normale au 5,5 megapixeli. De altfel, filmarea in mod "Hero", adica cu o singura camera, este limitata la 1440p la 60 de cadre pe secunda sau 1080p la 60 de cadre pe secunda.


GoPro Hero 8 Black, GoPro Max - Pret si disponiblitate


Modelul GoPro Hero 8 Black intra pe piata din Romania la 2.099 lei si este deja disponibil pentru pre-comanda. GoPro Max vine insa la un pret mai ridicat, insa semnificativ mai mic decat cel al modelului Fusion de acum doi ani: 2.599 lei. Acestea vor fi disponibile in magazine spre sfarsitul lunii octombrie.


Spre diferenta de alte generatii, GoPro nu lanseaza si noi modele Hero 8 Silver sau Hero 8 White. In schimb, modelele Hero 7 Black si Hero 7 Silver raman la vanzare, la preturi semnificativ reduse. Site-ul oficial spune ca Hero 7 Black va ramane la vanzare la 350 euro, adica undeva aproape de 1.700 lei, in timp ce Hero 7 Silver scade la 220 euro, adica aproximativ 1.050 lei. GoPro nu a confirmat insa preturile oficiale ajustate pentru aceste variante.


Accesoriile GoPro Mods vor avea preturi intre 50 si 80 de euro. Light Mod, sistemul de iluminare LED va costa 50 euro, undeva intre 230 si 250 lei, in timp ce Media Mod si Display Mod vor costa 80 euro, adica intre 360 si 400 lei, in functie de cursul la care este calculat. Desigur, vom astepta pana in decembrie pentru detaliile oficiale despre preturile acestor accesorii.


Citeste si: thumbsDJI pregateste camera de actiune Osmo Action pentru a concura cu GoPro Hero 7


Citeste si: thumbsGoPro lanseaza Hero7 Black, Hero7 Silver si Hero7 White, trei noi camere de actiune performante


Citeste si: thumbsYi 4K+ Action Camera ofera filmare 4K la 60 FPS la un pret mai mic decat GoPro


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare