Camere digitale

thumbs

Canon anunta lansarea IVY REC, camera "concept" pe care a prezentat-o in aceasta vara

11.10.2019, 13:51 By thumbs


Canon a anuntat in urma cu cateva luni camera IVY REC mai degraba sub forma de concept, alegand calea crowd funding pentru a aduce acest produs pe piata. Se pare ca a fost interes destul de mare pentru o camera "breloc" din partea comunitatii, incat compania anunta acum lansarea oficiala a produsului. Vorbim despre o camera de sine statatoare, de forma unui stick USB, care poate fi purtata drept accesoriu, rezistenta sa socuri si apa.


thumbs


IVY REC este una dintre cele mai mici camere foto de pe piata. Aceasta cantareste 90 de grame si este echipata cu un senzor foto de 13 megapixeli, care poate totodata sa si filmeze in rezolutie Full HD la 60 FPS. Inregistrarea se face pe un card microSD, iar camera poate sa functioneze chiar si in apa, fiind rezistenta la scufundari de maximum 2 metri. Cand vine vorba despre rezistenta la socuri, Canon spune ca poate indura cazaturi de la 2 metri, insa avand in vedere materialele din care este construita si greutatea redusa, este posibil sa reziste la mai mult de atat. Neavand un ecran, sunt putine elemente care ar putea fi deteriorate.


thumbs


Canon a atasat pe o parte a camerei si o carabiniera, care permite atasarea camerei la chei drept breloc, de cureaua de la blugi sau de ghiozdan, avand tot timpul la indemana o camera pentru fotografii rapide. Gaura carabinierei poate fi folosita insa drept ocular, putand incadra mai bine atunci cand privesti prin spatiul gol din carcasa. In lipsa unui ecran, aceasta capabilitate este mai buna decat nimic.


Camera poate face apoi transfer rapid prin Bluetooth si Wi-Fi catre un smartphone pentru publicarea materialului pe retelele sociale, fiind compatibila cu aplicatia Canon Mini Cam. Aplicatia permite si modul "live view", care afiseaza pe telefon fluxul video direct de la camera.


thumbs


Ce a omis Canon sa anunte in comunicatul de presa este pretul si data oficiala de lansare a camerei IVY REC. Totusi, compania spune ca pune accent pe usurinta in utilizare si pe un pret accesibil.


thumbs


Citeste si: thumbsCanon anunta IVY REC, o camera-breloc pe care sa o iei cu tine peste tot


Citeste si: thumbsSigma anunta fp, o camera mirrorless cu senzor full-frame in carcasa de compacta


Citeste si: thumbsSony lanseaza RX100 VII, o camera "de buzunar" performanta dedicata vlogging-ului


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare