Telefoane

thumbs

Bug-ul care permite deblocarea telefoanelor Galaxy S10/Note 10 cu orice amprenta ar putea fi mai grav decat parea initial

21.10.2019, 20:00 By thumbs


In urma cu doar cateva zile, o informatie aparuta in tabloidul britanic The Sun si rapid confirmata de oficialii Samsung arata cum senzorii de amprente cu ultrasunete inclusi sub ecranul telefoanelor Galaxy S10/Note 10 pot fi "pacaliti" sa valideze in mod eronat amprente nerecunoscute.


thumbs


Potrivit expertizei publicate de Samsung, problemele apar la folosirea anumitor huse de protectie din silicon, care includ si folie pentru protectie ecran. Realizata dintr-un material moale, care adera de suprafata din sticla a ecranului intr-un mod oarecum asemanator pielii umane, folia de protectie este detectata de senzorul biometric si scanata in locul amprentei utilizatorului. Semnatura astfel rezultata nu apartine atat utilizatorului, pe cat foliei permanent fixata pe suprafata ecranului. Drept consecinta, la detectarea degetului este citita semnatura gresita, validarea reusind de fiecare data.


Potrivit Samsung, utilizatorii ar trebui sa re-inregistreze semnaturile de amprenta cu ecranul neprotejat sub folia de protectie pentru ca telefonul sa aiba semnatura corecta a amprentei digitale.Insa potrivit demonstratiei oferite intr-un clip video nou aparut, simpla adaugare a foliei de protectie mai sus amintita poate convinge telefoanele Samsung sa recunoasca amprente straine, daca incercarea este repetata de mai multe ori. Inregistrarea "corecta" a amprentei, cu ecranul neacoperit sub folie de protectie, nu este de ajuns pentru a obtine securitate deplina.


Deocamdata, Samsung nu a oferit un comentariu oficial pe tema informatiilor nou aparute.


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare