Telefoane

thumbs

Samsung anunta Exynos 990, procesorul de pe Galaxy S11, si un nou modem 5G performant

24.10.2019, 10:34 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Samsung abia a lansat de cateva luni seria Note10, echipata cu chipset-ul Exynos 9825, insa deja compania vorbeste despre generatiile urmatoare de smartphone-uri high-end. Pentru inceput, nu avem informatii despre un dispozitiv anume, insa stim ce procesor va sta la baza unui eventual Galaxy S11, intrucat a fost anuntat oficial chipset-ul Exynos 990, care va putea functiona atat in regim 4G, cat si 5G. Noul procesor foloseste un proces de fabricatie pe 7nm si promite performanta imbunatatita fata de generatia precedenta.


thumbs


Anuntul pentru Exynos 990 a fost facut in cadrul evenimentului Tech Day 2019, si promite un aport de performanta de 20% fata de generatia precedenta. Avem de a face cu un procesor octa core, echipat cu doua nuclee Samsung si doua nuclee Cortex-A76 de la ARM pentru performanta si patru nuclee Cortex-A55 pentru activitatile care nu necesita prea multa procesare. De asemenea, cipul grafic Mali-G77 este cu 20% mai puternic si ofera suport pentru ecrane cu refresh rate de pana la 120 Hz. Acesta ar putea fi primul indiciu despre ceea ce ar putea integra un nou flagship Samsung in 2020.


Nu in ultimul rand, procesorul va integra un NPU (neural processing unit) dual-core, pentru functii AI, va oferi suport pentru memorie LPDDR5 si pentru 5G alaturi de noul modem Exynos 5123. Acesta va putea atinge viteze maxime de transfer de 8,36 Gbps pe perioade scurte si va fi compatibil atat cu retelele 5G sub-6GHz, cat si cele mmWave.


Desigur, un procesor nu va spune toata povestea unui dispozitiv mobil. In timp ce noul chipset Exynos este capabil sa faca multe, nu toate aceste functii vor fi obligatoriu puse in valoare de telefonul in care va fi integrat. Generatiile precedente de Exynos promiteau inclusiv filmari 4K la 120 FPS, insa in practica, telefoanele sunt limitate la 60 FPS, pentru ca restul componentelor nu pot tine pasul (camerele, stocarea, etc.).


Totusi, este bine ca acum stim ca Samsung ia macar in considerare un display la 120 Hz pentru S11 si Note11, intrucat acestea sunt la rand pentru a folosi Exynos 990.


Citeste si: thumbsSamsung dezvaluite procesorul Exynos 9825, modelul care va fi integrat in Galaxy Note10


Citeste si: thumbsGalaxy S10 cu Exynos consuma prea multa baterie. Doua solutii pentru a imbunatati autonomia


Citeste si: thumbsGalaxy S10+: Snapdragon 855 (SUA) vs. Exynos 9820 (Europa). Care versiune este mai performanta?


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare