Telefoane

thumbs

Google a limitat artificial luminozitatea ecranului pe telefoanele Pixel 4. Remediul presupune parcurgerea procedeului de ROOT

08.11.2019, 16:20 By thumbs


Lansate pentru a demonstra tot ce are mai bun de oferit platforma Android 10, telefoanele Pixel 4 nu prea reusesc sa se ridice la inaltimea asteptarilor, folosirea acestora scotand la iveala tot felul de probleme si compromisuri, spre dezamagirea fanilor.


Neasteptat de lunga pentru un produs incadrat la gama premium, lista nemultumirilor atinge aspecte dintre cele mai diverse, cum ar fi securitatea functiei de recunoastere faciala, potentialul irosit al senzorilor cu tehnologie radar folositi la detectia comenzilor prin gesturi si modul in care Google a ales sa infraneze capabilitatile hardware ale dispozitivului.


thumbs


Spre exemplu, seria Pixel 4 dispune de ecran cu tehnologie HDR si suport nativ pentru o rata de improspatare a imaginii de 90Hz (fata de 60Hz la ecrane obisnuite), promitand redarea mai cursiva a scenelor in miscare si imbunatatirea timpul de reactie in jocurile de Android. Numai ca tehnologia numita Smooth Display a fost implementata de Google si cu gandul la economisirea bateriei, modul de functionare presupunand comutarea dinamica intre rata de refresh la 90Hz si cea standard de 60Hz, daca aplicatia rulata nu necesita un nivel de performanta crescut. Potrivit utilizatorilor, tranzitia se face in mod haotic, peste un anumit nivel de luminozitate ecranul ramanand in modul 60Hz.


In timp ce prima problema a ecranului a fost rezolvata cu o actualizare de firmware, o alta continua sa nemultumeasca utilizatorii care incearca sa vizioneze clipuri HDR. Aparent, ecranul telefoanelor Pixel 4 atinge prin setarea luminozitatii maxime o stralucire de aproximativ 450 nits, aproape jumatate din nivelul oferit pe modele flagship livrate de Samsung si Apple. Cautand sursa problemei, membrii ai comunitatii de modding au descoperit ca Google a limitat in mod inexplicabil luminozitatea maxima a ecranului, mult sub capabilitatile hardware ale telefonului.


In lipsa unei actualizari oficiale de firmware care sa o inlature definitiv, limitarea poate fi ridicata prin introducerea unor comenzi text, acceptate doar dupa deblocarea versiunii de Android folosind procedeul de ROOT. Rezultatul este atingerea unei luminozitati de pana la 610 nits la vizionarea clipurilor HDR, schimbarea in bine fiind usor de sesizat. Din pacate, modificarea ramane doar pana la stingerea ecranului, astfel ca nu poate fi considerata o solutie permanenta.


Cele prezentate mai sus duc, din pacate, la inca un punct nevralgic pe lista nemultumirilor - autonomia mediocra a bateriei. Astfel, chiar si cu luminozitatea ecranului limitata artificial la valoarea de 450 nits, telefoanele Pixel 4 nu reusesc sa ofere decat aproximativ 4 ore de folosire continua (screen-on-time), sau aproximativ o zi de autonomie.


Citeste si: thumbsPixel si Pixel XL raman fara suport software. Vor mai primi un ultim update


Citeste si: thumbsPixel 4 XL nu trece testul de rezistenta cu toate componentele intacte, fiind singurul telefon scump care se "rupe"


Citeste si: thumbsTelefoanele Pixel 4 suporta filmare la rezolutie 4K, cu 60 fps, insa Google ar fi decis dezactivarea acestei functii


Citeste si: thumbsDeblocarea faciala de pe Pixel 4 are o problema grava. Oricine iti poate debloca telefonul daca nu esti atent


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare