Telefoane

thumbs

Debut in forta pentru Samsung Galaxy Fold in piata chineza

08.11.2019, 19:25 By thumbs


Piata smartphone din China este una deosebit de competitiva si foarte greu de penetrat pentru producatorii din afara tarii. Pornind cu de-a dreptul obscen, raportat la puterea de cumparare locala, lansarea Galaxy Fold in China parea din start sortita esecului. Realitatea, insa, a contrazis orice asteptari.


thumbs


Anticipand o cere initiala nu mai mare de 20000 unitati, Samsung a venit cu tolba aproape goala la evenimentul de lansare. Contrar oricaror asteptari, cumparatorii atrasi de exotismul primului telefon Samsung cu ecran pliabil au epuizat stocurile disponibile in mai putin de 5 minute, pretul echivalent sumei de 2288 euro nereusind sa-i indeparteze pe cei mai prosperi reprezentanti ai clasei de mijloc.


Nu este clar daca stocurile mici pregatite pentru lansare au fost rezultatul subaprecierii cererii din venite din partea cumparatorilor chinezi, sau pur si simplu capacitatea de productie disponibila in fabricile Samsung nu poate acoperi o cerere mai mare.


Un alt posibil motiv pentru stocurile modeste de telefoane Galaxy Fold ar putea fi si o strategie de limitare a pagubelor, primul telefon pliabil de la Samsung avand deja notorietate pentru fragilitatea sa si costurile de reparare exorbitante, care vor trebui acoperite post-vanzare tot de sud-coreeni.


Citeste si: thumbsSamsung Galaxy S11 ar putea avea baterie foarte mare si o functie "Space Zoom" pentru camera


Chiar si facut ca un exercitiu de marketing, lansarea Galaxy Fold din China demonstreaza interesul cumparatorilor pentru telefoane pliabile, motivand continuarea eforturilor pentru dezvoltarea acestei nise de piata, atat pentru Samsung dar si alti producatori smartphone dornici de afirmare.


Si intr-adevar, lucrurile par sa se miste, zvonuri recente indicand pregatirea succesorului Galaxy Fold pentru luna aprilie 2020.


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare