Telefoane

thumbs

Samsung este liderul pietei de smartphone-uri, dar un producator chinez vine puternic din urma. Nu este vorba de Huawei

02.12.2019, 18:17 By thumbs


Counterpoint Research a publicat estimarile sale de vanzari pentru piata de smartphone-uri in trimestrul al treilea din 2019. Clasamentul producatorilor ramane in mare parte neschimbat, cu Samsung pe locul intai, Huawei pe locul al doilea si Apple pe locul 3, insa cu cote de piata cel putin interesante, avand in vedere climatul actual al pietei. De asemenea, este interesant sa vedem alte branduri care vin din urma si care ameninta serios pozitia Apple in top 3.


thumbs


Samsung, liderul pietei de smartphone-uri de foarte multi ani se mentine constant in piata cu o cota de 21% din totalul smartphone-urilor vandute la nivel mondial. Compania a detinut 21% din piata pe intregul an 2019. Cu 78,2 milioane de smartphone-uri livrate in trimestrul al treilea, va fi greu pentru alte companii, precum Huawei sa atenteze la locul intai in top, cel putin fara telefoane echipate cu Android de la Google.


Cu toate acestea, Huawei a livrat in trimestrul al treilea 66,8 milioane de unitati de smartphone-uri in aceeasi perioada, o crestere semnificativa fata de cele 52 milioane din aceeasi perioada a anului trecut. Huawei detine in acest moment 18% din piata. Vanzarile includ si unitatile vandute sub brandul Honor.


thumbs


In cele din urma, Apple are 12% din piata globala de smartphone-uri, cu 44,8 milioane de unitati vandute in trimestrul al treilea din 2019. Aceasta cifra este mai mica decat cea de anul trecut, cand Apple detinea tot 12% din piata, dar cu 46,9 milioane de unitati vandute. Totusi, compania a inregistrat o crestere fata de trimestrul al doilea, in care a vandut doar 36,5 milioane de unitati.


In urma Apple vin trei companii din China, Oppo, Xiaomi si vivo, fiecare cu peste 31 de milioane de unitati vandute in trimestrul al treilea, la egalitate de 8% din piata de smartphone-uri din lume. Un nume nou in acest top este imediat sub vivo, brandul secundar de la Oppo, Realme, care a crescut de 10 ori din T3 2018 pana in prezent, cu vanzari de 10 milioane de unitati in T3 2019 si 3X din piata.


thumbs


Mai este un aspect interesant de luat in calcul: BBK Group, compania care detine Oppo, Vivo, Realme si OnePlus, a atins o cota de piata totala de 20%, urmand ca in viitor sa ajunga numarul unu in lume ca grup. Daca ar fi sa calculam astfel clasamentul, Huawei ar fi devansat undeva pe locul al treilea, iar Apple pe cel de-al Patrulea. Singurul alt producator destul de mare care sa apara intr-un clasament ar ramane astfel Xiaomi.


Toti ceilalti producatori reprezinta doar 21% din piata, cu o pondere similara cu cea pe care o detine Samsung si in jur de 84,7 milioane de unitati de smartphone-uri vandute. In total, in T3, s-au vandut in jur de 380 de milioane de smartphone-uri la nivel global.


Piata de smartphone-uri este momentan plafonata, utilizatorii asteptand cu interes lansarile de anul viitor, cand sunt asteptate schimbari majore. Unul dintre cei mai importanti factori pentru cresterile de vanzari va fi 5G-ul, care va ajunge la mai multi utilizatori din toata lumea, in timp ce toate companiile sunt asteptate cu modele de acest gen pe piata in 2019. Apoi, exista speranta ca dispozitivele pliabile vor atinge un nivel de maturitate care sa confere incredere in randul utilizatorilor, putand fi dispusi sa plateasca in plus pentru astfel de modele, daca acestea reusesc sa isi dovedeasca avantajele fata de telefoanele traditionale.


Citeste si: thumbsHuawei Mate 30 Pro review: cel mai bun telefon pe care nu ti-l putem recomanda


Citeste si: thumbsSamsung Galaxy S11: primele teste de performanta si informatii despre camera cu zoom 10x


Citeste si: thumbsHuawei Nova 5T review: performanta high-end, camera buna si aplicatii Google preinstalate


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare