Laptop

thumbs

Apple ar putea introduce mod Boost pe portabilele Macbook, oferind performante crescute in detrimentul zgomotului

14.01.2020, 13:27 By thumbs


Denumit Pro Mode, noua functie va putea fi bifata atunci cand urmeaza sa folosesti aplicatii mari consumatoare de resurse, precum cele de editare video, asigurand ca obtii cele mai bune performante cu putinta sacrificand o parte din silentiozitatea echipamentului.


Inclus de mult timp pe laptopuri de gaming, modul Boost pare ca va ajunge si pe portabilele Apple, functionalitatea aparand deja in maruntaiele ultimei versiuni Mac OS beta (Catalina 10.15.3).


thumbs


Potrivit descrierii oficiale, cu Pro Mode activat "Aplicatiile pot rula mai repede, dar durata bateriei poate scadea si zgomotul ventilatorului poate creste". Alte informatii arata ca activarea acestei functii pune ventilatoarele intr-un regim de turatie superior pentru imbunatatirea capabilitatilor de racire. Insa modificarile facute sunt doar temporare, laptopul revenind a doua zi la parametrii de functionare obisnuiti, cu nivel de zgomot redus si folosire eficienta a bateriei.


Noul MacBook Pro de 16" are deja un sistem de racire semnificativ mai bun decat modelele precedente, aspect pe care functia Pro Mode ar putea sa-l puna si mai bine in valoare, ajutand utilizatorii care folosesc aplicatii solicitante. Este de asteptat ca Apple sa implementeze aceasta functionalitate si pe generatiile MacBook Pro viitoare, insa nu sunt prea mari sperante pentru portabilele deja lansate, multe dintre acestea fiind prevazute cu un sisteme de racire restrictive care nu permit fortarea suplimentara a ventilatoarelor, dincolo de capabilitatile prevazute din fabrica.


Citeste si: thumbsAbia cumparate, noile portabile MacBook Pro pot "muri" subit in timp ce sunt butonate. Apple explica cum pot fi recuperate


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare