Telefoane

thumbs

ONYX E-Ink este un smartphone potrivit pentru citit, recomandat prin autonomie extinsa a bateriei

14.01.2020, 13:27 By thumbs


Produsele smartphone care includ si un al doilea ecran cu tehnologie E-Ink nu reprezinta o noutate, insa nimeni nu s-a incumetat sa dezvolte un telefon Android cu display exclusiv E-Ink, din pricina unor limitari evidente ale acestei tehnologii. Spre exemplu, redarea clipurilor video si orice fel de imagini care includ miscare este problematica, iar modul de afisare monocrom nu este tocmai prietenos cu aplicatii uzuale de Android.Cu toate acestea, ecranele E-Ink au suficiente avantaje cat sa nu poata fi ignorate cu totul. Spre exemplu, abilitatea a afisa imagini statice pe orice durata de timp, cu consum zero de energie. Un alt atu apreciat de cunoscatori este experienta la citire apropiata hartiei tiparite, ecranele E-Ink afisand imagini cu un nivel ridicat de contrast, fara nevoia unei surse de lumina proprie.


Echipat cu un ecran E-Ink de 5.8", telefonul prototip include totusi o sursa de lumina frontala cu intensitate variabila, care sa permita folosirea si pe timp de noapte. Pentru a reduce uzura si imita cat mai indeaproape experienta unui smartphone conventional, ecranul este acoperit cu sticla si include senzor touch de tip capacitiv. Atingand si partea de redare video, producatorul a inclus trei setari de afisare care prioritizeaza improspatarea rapida a imaginii: Normal, Speed, A2 si X modes. Niciuna nu ofera imagini perfect cursive, eliminand cu totul efectul de blur, dar promit o experienta de vizionare oarecum inteligibila, obtinuta cu pretul unui consum de energie marit.


thumbs


La interior, gasim o configuratie neprecizata bazata pe un chipset cu procesor octa-core, pe care ruleaza o versiune de Android 9 (posibil Android 10, daca lansarea intarzie suficient de mult).


Pe lista dotarilor intra functionalitate dual-SIM, conectivitate Wi-Fi, 4G LTE si Bluetooth, astfel ca in cel mai modest scenariu de folosire utilizatorii vor putea citi cartile preferate in timp ce asculta muzica la castile wireless, folosind un serviciu de streaming accesat prin conexiunea la internet.


thumbs


Avand in vedere particularitatile tehnologiei E-Ink, diagonala de afisare si luminozitatea ecranului devin irelevante pentru consumul de energie, ONYX E-Ink smartphone putand functiona chiar si mai multe saptamani, in conditiile unui regim de utilizare intermitent, cu o versiune de Android bine optimizata pentru folosirea eficienta a bateriei.


Din pacate, pretul si disponibilitatea in magazine nu sunt cunoscute, detalii exacte urmand sa fie comunicate de producator in urmatoarele saptamani.


Citeste si: thumbsYotaPhone 2 Review


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare