Software

thumbs

Chrome ramane fara sectiunea Apps. Cum afecteaza schimbarea facuta de Google folosirea browserului web

16.01.2020, 14:22 By thumbs


Introdusa odata cu platforma Chrome OS, sectiunea Apps din browserul Chrome trebuia fie poarta de intrare intr-un nou ecosistem de aplicatii web, pe care utilizatorii sa le poata folosi de pe oricare dintre platformele Chrome OS, Windows si Mac. Mai departe, magazinul Chrome Web Store trebuia sa fie o alternativa Apple App Store si Google Play Store, din care sa obtinem aplicatii care functioneaza direct din browserul web. Departe de succesul sperat, sectiunea Web Apps va disparea din browerul web, iar magazinul Chrome Web Store se va limita de acum la functionalitatea sa de baza - servirea de extensii si teme de interfata pentru browserul Chrome.


thumbs


Anuntata inca din luna august 2016, eliminarea suportului Chrome Apps primeste un nou calendar, acestea urmand sa dispara cu totul dupa luna iunie 2022, inclusiv pentru platforma Chrome OS:


Martie 2020 : Chrome Web Store va inceta sa mai accepte noi aplicatii Chrome. Dezvoltatorii vor putea actualiza aplicatiile Chrome existente pana in iunie 2022.

Iunie 2020 : Suport final pentru aplicatiile Chrome pe Windows, Mac si Linux. Clientii care au Chrome Enterprise si Chrome Education Upgrade vor avea acces la o politica de extindere a asistentei pana in decembrie 2020.

Decembrie 2020 : Suport final pentru aplicatiile Chrome pe Windows, Mac si Linux.

Iunie 2021: Suport final pentru API-urile NaCl, PNaCl si PPAPI.

Iunie 2021 : Suport final pentru aplicatii Chrome pe Chrome OS. Clientii care au Chrome Enterprise si Chrome Education Upgrade vor avea acces la o politica de extindere a asistentei pana in iunie 2022.

Iunie 2022 : Suport final pentru aplicatiile Chrome pe Chrome OS pentru toti clientii.


Astfel, incepand cu luna iunie 2020 aplicatiile deja instalate in browserul Chrome nu vor mai functiona pe Windows, macOS si Linux, cu exceptia cazului in care aveti Chrome Enterprise sau Chrome Education Upgrade, care va permite sa utilizati aplicatii Chrome inca sase luni. Pentru cei care folosesc Chrome OS, aplicatiile web vor functiona pana in iunie 2021. Din nou, daca aveti Chrome Enterprise sau Chrome Education Upgrade, Google spune ca puteti utiliza aplicatii Chrome pentru un an suplimentar.


Avand in vedere existenta alternativei Google Play Store cu acces la aplicatii de Android mult superioare la partea de functionalitate, lipsa de interes aratata de utilizatori este usor de inteles.


thumbs


Revenind la platforma desktop, Google pregateste o alternativa numita Progressive Web Apps (PWA), noua platforma reprezentand un hibrid intre aplicatii web si software traditional. Aplicatiile PWA vor putea fi testate si folosite in versiune online, cat instalate local pentru a obtine performante si functionalitate crescuta.


Citeste si: thumbsMicrosoft Edge bazat pe Chromium, lansat oficial


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare