Software

thumbs

Google ar putea reduce consumul de baterie asociat browserului Chrome, cu ajutorul Microsoft

20.01.2020, 17:03 By thumbs


Desi si-a construit faima pe seama vitezei si a consumului redus de memorie/procesor, raportat la alte browsere web, Google Chrome a acumulat mult "bagaj" nedorit de-a lungul timpului, imbunatatirile aduse pentru securitate si compatibilitate cu un vast repertoriu de tehnologii web reflectandu-se intr-un consum mare de memorie RAM si functionare mai ineficienta decat acum cativa ani.


thumbs


Cel putin pe Windows 10, Microsoft pare ca a gasit o modalitate pentru functionare mai eficienta a browserului Chrome, care se va reflacta intr-un consum redus al bateriei pe sistemele laptop echipate cu Windows 10.


Pornind de la o analiza a componentelor hardware, inginerii Microsoft au determinat ca o buna parte din risipa de energie se face din cauza accesarii intermitente a dispozitivului de stocare. Mai ales in timpul vizionarii de clipuri video (ex. pe YouTube), procedeul numit disk caching impiedica hard disk-ul sau dispozitivul SSD sa treaca in modul de veghe.


Cel putin in cazul PC-urilor de generatie mai noua, problema poate fi evitata intr-un mod elegant, realizand operatia de caching exclusiv folosind memoria RAM. Cu mici efecte adverse, in sensul cresterii nivelului de utilizare RAM, optimizarea va fi aplicata doar atunci cand laptopul este detectat functionand pe baterie.


Propunerile primite din partea Microsoft au fost confirmate si de un inginer Google, urmand ca modificarile sa fie incorporate in urmatoarea versiune de testare Chrome.


Desi pare ciudat ca Microsoft sa vina cu imbunatatiri pentru browserul Chrome, initiativa este usor de inteles daca privim din perspectiva folosirii motorului Chromium pentru browserul Edge, pe care Microsoft il optimizeaza astfel intr-un mod indirect.


Citeste si: thumbsGoogle Chrome primeste noi butoane pentru redare media


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare