Telefoane

thumbs

Xiaomi Mi 10 si Mi 10 Pro, anuntate oficial cu camere de 108MP si preturi mid-range

13.02.2020, 15:35 By thumbs


Venind in ajutorul cumparatorilor descurajati de preturile anuntate de Samsung pentru noua serie Galaxy S20, Xiaomi dezvaluie propriile modele flagship, Mi 10 si Mi 10 Pro, cu preturi ce pornesc de la 570 dolari/715 dolari pentru versiunile cu dotari de baza.


Ambele modele vin echipate cu ecrane OLED de 6,67" si rezolutie 1080 x 2340 pixeli, cu rata de refresh la 90Hz si certificare HDR10 +. Ambele telefoane vin, de asemenea, echipate cu cel mai puternic chipset Qualcomm al momentului - Snapdragon 865 de top, concurand in termeni de performanta rivalul Galaxy S20. In functie de buget, cumparatorii pot opta pentru 8 GB sau 12 GB memorie RAM.


thumbs


Lista dotarilor este completata cu camere principale de 108MP si camere frontale de 20MP, cu suport pentru filmare 8K. La acest capitol, diferentele intre seriile Mi 10 si Mi 10 Pro sunt date doar te tipul lentilelor folosite.


Xiaomi Mi 10 vine cu o camera ultra-wide de 13MP, camera macro 2MP si senzor de profunzime cu rezolutie 2MP, in timp ce modelul Mi 10 Pro vine cu camera ultra-wide de 20MP, obiectiv de 12MP pentru poze tip portret si camera de 8MP cu Zoom hibrid 10x - mai putin avansata decat solutia cu zoom optic 10x oferita pe Galaxy S20 Ultra, dar suficient pentru obtinerea de poze cu zoom.


Celel doua modele Mi 10 mai difera prin optiunile de stocare oferite, care poate atinge 256 GB la modelul non-Pro si 512 GB la Xiaomi Mi 10 Pro. Similar, acumulatorul este de 4780 mAh la Xiaomi Mi 10 si 4500 mAh la versiunea Mi 10 Pro. Putem specula ca scaderea de capacitate la modelul Pro este data de folosirea unui modul mai voluminos pentru camera foto.


thumbs


Xiaomi Mi 10 Pro suporta incarcare la putere de 50W prin cablul USB-C, 30W in modul wireless si incarcare wireless inversa de 10W pentru accesorii copatibile. Modelul standard Xiaomi Mi 10 primeste un adaptor AC cu putere de 30W si pastreaza capabilitatile pentru incarcare wireless (si inversa).


Designul celor doua telefoane este, in mod surprinzator, foarte asemanator, cu un ecran curbat inconjurat de o rama abia vizibila si camera vizibila in spatele perforatiei aplicata in coltul stanga sus al ecranului.


Valabile pentru piata din China, preturile sunt de aproximativ 570 USD pentru Xiaomi Mi 10 si 715 dolari pentru Xiaomi Mi 10 Pro, respectiv mai mult in functie de capacitatea de memorie RAM/spatiu de stocare preferate. In mod inevitabil preturile suportate de cumparatorii europeni vor include si taxe vamale aplicabile pentru bunurile de provenienta extra-comunitara. Din pacate, prezentarea oficiala programata pentru data de 23 februarie este incerta, anularea editiei Mobile World Congress de anul acesta si oprirea prelungita a activitatii la fabricile din China dand peste cap planurile Xiaomi si ale altor producatori de electronice din China.


Citeste si: thumbsAnuntat in 2016, primul cablu submarin de fibra optica intre SUA si Hong Kong va fi inaugurat fara tronsonul final


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare