Telefoane

thumbs

Galaxy Fold 2 ar putea fi primul telefon premium care ascunde camera frontala sub suprafata activa a ecranului

17.02.2020, 15:33 By thumbs


Samsung are deja in portofoliu doua modele de telefoane cu ecran pliabil - Galaxy Fold si Galaxy Z Flip. Niciunul nu exceleaza prin fiabilitate, sau un pret de achizitie mai bun decat competitia. Cu toate acestea interesul aratat de cumparatori este la cote inalte, motiv mai mult decat suficient pentru continuarea ambelor serii.


Zvonit de ceva vreme, succesorul Galaxy Fold 2 ar fi dezvoltat deja in laboratoarele Samsung sub numele de cod Champ, avand drept calendar de lansare intervalul Q3-2020 (luna iulie, potrivit uneia dintre surse).


thumbs


Aparand ca o evolutie naturala pentru actualul model Galaxy Fold, noul smartphone ar urma sa creasca diagonala ecranului de la 7.3" la 7.7". Nu neaparat o veste buna, dat fiind pretul actual foarte piperat, suprafata marita de afisare nu se traduce intr-un cost de achizitie si mai mare.


Spre deosebire de modelul actual, Galaxy Fold 2 ar urma sa primeasca un strat suplimentar pentru protejarea ecranului, luand forma unei folii din sticla UTG (ultra-thin glass) menita sa tina departe zgarieturile superficiale cauzate utilizarea normala a telefonului, usurand totodata curatarea urmelor de amprente. Insa cea mai importanta inovatie pare sa fie ascunderea camerei frontale sub suprafata ecranului, eliminand nevoia pentru decupaje/perforatii sau alte trucuri de design, cum este includerea unui ecran secundar care sa asiste incadrarea imaginilor folosind camera foto plasata pe spatele telefonului.


Venind dupa lansarea fara cusur a modelului Galaxy Z Flip, introducerea lui Galaxy Fold 2 are si scopul de a face uitate problemele avute cu primul model Galaxy Fold, conturand in jurul ofertei de telefoane pliabile o imagine de produse mai bine cizelate, care merita eticheta de telefoane premium.


Potrivit unei analize publicate de Strategy Analytics, vanzarile de telefoane pliabile vor creste de la un milion de unitati in 2019 la 8 milioane in 2020 si pana la 100 de milioane de unitati in 2025. In mod evident, Samsung nu poate neglija o piata cu atat de mult potential, diversificarea ofertei de telefoane pliabile catre gama inferioara de preturi fiind ca si inevitabila.


Citeste si: thumbsSamsung refuza sa ieftineasca Galaxy Fold, in ciuda cererilor din partea operatorilor telecom


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare