Software

thumbs

Cand se va lansa urmatoarea versiune Chrome, potrivit noului calendar stabilit de Google

27.03.2020, 13:10 By thumbs


Dupa ce a anuntat ca suspenda lansarile de noi versiuni Chrome si Chrome OS, concentrand eforturile pe bug fix-uri si actualizari de securitate, Google a revenit cu precizari, confirmand ca versiunea Chrome 82 va fi sarita cu totul, browserul web trecand direct la versiunea 83.


thumbs


Stabilit cu multe luni in urma, calendarul de actualizari pentru browserul Chrome si platforma Chrome OS a fost revizuit, masurile reflectand ajustarile programului de lucru pe durata epidemiei COVID-19, Totusi, desi va concentra mai mult resursele disponibile pe remedierea problemelor de securitate si obtinerea unei functionari cat mai stabile, Google nu abandoneaza imbunatatirile pregatite pentru browserul Chrome, versiunile noi urmand doar sa fie lansate la intervale de timp ceva mai mari.


Inca aflat la versiunea 80, browserul Chrome a primit deja mai multe patch-uri de securitate, livrate folosind sistemul automat de actualizare. Urmatorul pas, trecerea la versiunea Chrome 81 este amanat cu pana la trei saptamani, pana la jumatatea lunii aprilie. In schimb, versiunea Chrome 82 va fi sarita cu totul, resursele ramase urmand sa fie concentrate pe finalizarea reviziei cu numarul 83, undeva la jumatatea lunii mai.


Deocamdata, Google pare sa gestioneze destul de bine situatia de criza, putinele probleme de securitate raportate la actuala versiune Chrome 80 fiind remediate cu promptitudine.


Citeste si: thumbsGoogle limiteaza instalarea aplicatiilor de Android din afara Play Store si forteaza activarea permanenta a filtrului Play Protect


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare