Telefoane

thumbs

Huawei P40 Pro intra pe primul loc in clasamentul DxOMark la doua categorii: camera principala si selfie

31.03.2020, 12:39 By thumbs


Pana cand vom avea gata review-ul pentru Huawei P40 Pro, va invitam sa dati o "tura" si pe DxOMark, entitatea care tine scorul camerelor foto de pe smartphone-uri. Se pare ca noul flagship al companiei chineze reuseste sa depaseasca in performanta toate celelalte telefoane de pe piata la performanta de captura foto si chiar si video, obtinand scorul de 128 de puncte, cel mai mare obtinut de un smartphone pana acum. Totodata, P40 Pro devine si telefonul cu cea mai buna camera foto frontala de pe piata, conform testelor DxO.


Probabil ca rezultatele acestor teste erau previzibile, avand in vedere specificatiile hardware dar si capabilitatile de procesare a imaginilor pe care le-a laudat Huawei in prezentarea de saptamana trecuta. In fotografia pe smartphone-uri trebuie sa existe un balans intre dimensiunea senzorilor foto si algoritmi eficienti de procesare, iar Huawei pare ca a realizat acest lucru cu noul P40 Pro.


thumbs


DxOMark spune despre "telefonul cu cea mai buna camera" ca are o plaja dinamica foarte mare, detalii foarte bune atat in fotografii obisnuite, cat si in fotografiile realizate cu camera zoom, focalizare rapida si corecta in toate conditiile, zgomot de imagine redus si expunere corecta, chiar si in fotografii nocturne, ceva ce Huawei nu reusea sa ofere in trecut. Exista si mici neajunsuri precum probleme la partea de culori in anumite conditii si balans de alb incorect, sau subexpunere in lumina puternica, insa cel mai mare minus pare sa fie lipsa detaliilor pe fetele persoanelor in fotografii nocturne.


La capitolul video, Huawei P40 Pro are o stabilizare foarte buna, culori foarte bune, focaliszare rapida si un zgomot de imagine redus. Desigur, zgomotul apare in lumina slaba, iar balansul de alb nu este foarte bine calculat atunci cand este folosit pentru filmari la lumina de neon.


thumbs


Si camera frontala este cea mai buna de pe un smartphone, lasand in urma modele precum ZenFone 6. Fotografiile camerei frontale sunt detaliate, fara prea mult zgomot de imagine si sunt detaliate in special in lumina naturala.


Huawei reuseste astfel sa intre in topul DxOMark pe primul loc cu modelul sau de medie, intrucat modelul P40 Pro+ inca nu va ajunge in magazine. Acesta va fi lansat abia in luna iunie, iar faptul ca ofera doua trepte de zoom optic, una care mareste de trei ori si una care mareste de 10 ori, ar trebui sa asigure un scor si mai mare, restul camerelor fiind la fel de performante.


Trebuie sa luam in calcul faptul ca, momentan, DxOMark nu a testat niciun model din seria Galaxy S20 de la Samsung. Exista posibilitatea ca modelul Galaxy S20 Ultra sa atenteze la primul loc din acest clasament, avand un senzor aproape la fel de mare si cu rezolutie mai mare, un zoom comparabil si o camera ultra-wide cu deschidere mai mare.


Citeste si: thumbsHonor 30S, anuntat oficial. Huawei aduce pe piata un mid-range premium cu 5G si sistem quad-camera


Citeste si: thumbsHuawei P40 Pro: primele impresii. Cea mai buna camera de pe un telefon? VIDEO


Citeste si: thumbsHuawei lanseaza seria P40: primul telefon cu zoom optic 10x si incarcare wireless ultra-rapida. Specificatii, data de lansare si pret


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare