Software

thumbs

Microsoft 365: Office, stocare cloud, Teams si alte cateva servicii, incluse intr-un singur abonament

31.03.2020, 17:48 By thumbs


Microsoft a anuntat ca Office 365, abonamentul sau pentru utilizatorii de acasa, se transforma intr-un nou abonament cu mai multe facilitati decat in trecut, care include mai multe servicii. Din acest motiv, abonamentul se va numi de acum Microsoft 365, iar utilizatorii au avantajul ca va ramane la acelasi pret ca in trecut.


Microsoft 365 va oferi utilizatorilor in continuare acces la suita software Office pentru desktop si mobil, alaturi de 1 TB de stocare in OneDrive pentru fiecare utilizator in parte si 60 de minute de apeluri de Skype pe linii de telefonie in fiecare luna. Aceste beneficii erau deja incluse in Office 365 si nu se schimba.


thumbs


Noutatile vin insa sub forma unor aplicatii si servicii noi. De exemplu, Microsoft Editor, o noua unealta care foloseste AI pentru a ajuta utilizatorii sa redacteze texte in Word si Outlook, oferind sugestii de formulare si corectie in timp real. Aceasta va putea fi folosita si pe post de extensie in Google Chrome si noua versiune a browser-ului Microsoft Edge. Un avantaj pentru cei care redacteaza texte oficiale sau lucrari de diploma este faptul ca poate verifica daca textul este plagiat sau foarte similar cu alte texte similare, avand astfel posibilitatea de a rescrie sau de a cita, dupa caz.


PowerPoint va primi un asa numit "Presenter Coach", care va folosi microfonul pentru a monitoriza speech-ul pe care utilizatorul il are, putand sugera sugestii de schimbare a anumitor cuvinte pentru a evita repetitiile, de exemplu. Iar PowerPoint Designer primeste acum acces la o colectie de 8.000 de fotografii si 175 de clipuri video, care pot fi folosite in proiecte sau pe post de fundaluri in prezentari. Acest continut va putea fi folosit si in Word si Excel, care la randul lor primesc cateva sute de sabloane noi.O alta noutate este insa Family Safety, o noua aplicatie care monitorizeaza activitatea membrilor familiei. Aceasta poate oferi detalii despre activitatea pe dispozitive pentru fiecare utilizator in parte, dar poate oferi si o localizare in timp real pe harta. Aceasta aplicatie ar putea fi folosita de catre parinti pentru a-si urmari copiii pe drumul dinspre scoala acasa, de exemplu.


Si Microsoft Teams, aplicatia pentru management al echipelor de lucru face astfel tranzitia catre meniul "consumer", cu o aplicatie care va asigura ca utilizatorii vor ramane in contact cu familia prin facilitati precum mesagerie text, apeluri audio sau video prin internet. Teams va putea fi folosit pentru a organiza diverse activitati in grup.


Abonamentul Microsoft 365 va debuta pe 21 aprilie si va costa 300 lei pe an pentru pachetul Personal, cu licenta pentru o persoana, cu posibilitatea de a instala Office pe un dispozitiv desktop si un dispozitiv mobil, sau 430 lei pentru pachetul Family. Exista si posibilitatea de a plati lunar cate 29,99 lei sau 42,99 lei.


Citeste si: thumbsMicrosoft confirma o noua vulnerabilitate Windows, folosita in mod activ pentru infiltrarea PC-urilor


Citeste si: thumbsCe schimbari vor fi in noua interfata Windows 10 pe care Microsoft se pregateste sa o lanseze


Citeste si: thumbsBill Gates renunta la postul sau din cadrul Microsoft, compania pe care a fondat-o in 1975


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare