Camere digitale

thumbs

Prime Video primeste o functie pe care utilizatorii de Netflix si-o doresc de mult

30.06.2020, 19:09 By thumbs

Chiar daca nu este la fel de vizibil la noi in tara precum Netflix sau HBO Go, Amazon Prime Video devine rapid o alternativa interesanta. Nu numai ca produce multe seriale foarte bune, apreciate in toata lumea, precum Man in the High Castle, The Boys sau Sneaky Pete (printre cele mai recente), ci investeste si in productii indragite pe care alte companii le-au abandonat, precum The Expanse. Se pare insa ca Prime Video este cu un pas inaintea concurentei la capitolul functionalitate, integrand o functie pe care niciun competitor nu o are: Watch Party.

Cu Watch Party poti vedea un film alaturi de 100 de prieteni pe Prime Video

Odata cu izolarea la domiciliu de la inceputurile pandemiei de COVID-19, serviciile de vizionare de clipuri si video online la comun au inceput sa creasca in popularitate. Acestea folosesc insa tot continut de pe alte platforme si de multe ori nu sunt compatibile cu toate platformele populare. De asemenea, acestea pot fi instabile si nu foarte usor de folosit.

Amazon crede insa ca o functie Watch Party poate fi valoroasa pentru clientii sai, asa ca introduce mai intai posibilitatea de a putea vedea alaturi de alti prieteni filme si seriale de pe Prime Video de la distanta. Aceasta este o functie nativa, pe care o poti accesa direct din interfata Amazon Prime Video si pare sa fie bazata pe tehnologia Watch Party de pe Twitch. Limita de persoane care pot accesa o singura "camera" de vizionare este de 100. Singura limitare este insa ca toti trebuie sa aiba abonamente Amazon Prime.

thumbs

Momentan doar pe desktop

Functia este limitata insa la vizionarea dintr-un browser de desktop. Cel care face camera si invita persoanele va putea controla ce film este redat, dar va putea si opri sau derula, daca doreste. Ceilalti sunt insa simpli spectatori. Interactiunea intre utilizatori are loc intr-o casuta de chat in timp real.

Functia este acum disponibila in Statele Unite ale Americii, insa Amazon este acum o companie globala, deci ne asteptam ca aceasta sa fie extinsa si in alte regiuni in urmatoarea perioada. De asemenea, chiar daca Amazon nu ofera oficial serviciile sale in Romania, serviciul de streaming de filme si seriale Prime Video este disponibil de cativa ani deja. Acest lucru inseamna ca exista posibilitatea sa primim si noi acces la Watch Party de la Amazon.

sursa: Engadget

Articolul Prime Video primeste o functie pe care utilizatorii de Netflix si-o doresc de mult apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare