Telefoane

thumbs

Huawei este cel mai mare producator de telefoane din lume, doua luni la rand

30.06.2020, 20:10 By thumbs

In luna aprilie, Huawei a devenit pentru prima data compania cu cele mai mari vanzari de smartphone-uri din lume. Samsung a fost liderul acestei piete in ultimii 10 ani, insa pandemia de COVID-19 pare sa continue sa ii afecteze vanzarile. Intrucat China a revenit la normal mai repede in ultimele cateva luni, Huawei a reusit sa isi pastreze avansul in vanzari si in luna mai, dar Samsung a reusit sa castige teren in aceeasi perioada. Cel mai probabil insa, inainte de sfarsitul anului, Huawei va cobori inapoi pe locul al doilea.

Vanzarile Huawei inca sunt mai mari decat cele Samsung si Apple

Conform unui nou raport Counterpoint Research, vanzarile de smartphone la nivel global au inceput sa isi revina in luna mai. Chiar daca nu suntem la acelasi nivel precum anul trecut, incepe sa apara din nou concurenta reala. Huawei este din nou lider de piata, compania chineza fiind responsabila pentru 19,7% din totalul dispozitivelor vandute la nivel mondial. Samsung a recuperat insa teren, probabil datorita noilor modele Galaxy A, acaparand acum 19,6% din piata. Urmatoarele cateva locuri sunt ocupate de cele mai proeminente companii din industrie.

Apple se mentine pe pozitia a treia cu 13% din totalul smartphone-urilor vandute in luna mai, fiind urmat de Oppo, Xiaomi si Vivo, toate cu 8%. Se pare ca in curand vom vedea o lupta pentru locul al patrulea mondial. Dintre cele trei companii care tintesc spre acest loc in clasament, probabil ca Vivo este in dezavantaj, intrucat nu are o prezenta mondiala.

Restul companiilor s-au luptat pentru restul de 23% din piata. Aici intra toate brandurile cunoscute precum LG, Sony, Nokia, OnePlus, dar si cele mai mici.

thumbs

Producatorul chinez va avea probleme in 2020 in afara Chinei

Huawei continua sa vanda telefoane fara servicii Google. Compania investeste mult in dezvoltarea alternativei Huawei Mobile Services. Compania s-a aliat cu dailymotion pentru alternativa la YouTube, cu TomTom pentru harti si incearca sa atraga dezvoltatori catre AppGallery pentru a suplini lipsa Play Store. Totusi va dura ceva timp pana cand dispozitivele sale vor avea acces nativ la un numar comparabil de aplicatii si servicii precum modelele cu servicii complete de la Google.

Acest lucru va afecta cel mai probabil vanzarile de smartphone ale companiei in urmatorii cativa ani in afara Chinei, in cazul in care SUA si China nu vor cadea la un acord referitor la restrictiile Huawei.

sursa: Gizchina

Articolul Huawei este cel mai mare producator de telefoane din lume, doua luni la rand apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare