Telefoane

thumbs

Galaxy Fold 2 ar putea ceda din capacitatea acumulatorului pentru o tehnologie de incarcare mai rapida

06.07.2020, 18:53 By thumbs

In ciuda pretului sau exorbitant, Samsung Galaxy Fold 2 nu este nicidecum ferit de limitarile fizice ale tehnologiei Li-ion, obligand la un compromis intre viteza de incarcare si rezerva efectiva de energie pastrata in acumulator.

Samsung, la fel ca alti producatori smartphone, nu ar recunoaste de buna voie compromisurile la partea de fiabilitate si capacitate de stocare a energiei, impuse de folosirea unor implementari mai agresive ale tehnologiei Quick Charge. Incercand sa gestioneze aceste limitari, majoritatea producatorilor smartphone opresc din propria initiativa incarcarea acumulatorilor la un nivel situat cu procente bune sub valoarea nominala, reusind astfel sa livreze vitezele de incarcare promise fara a scurta prea mult durata de viata a acestora.

thumbs

Samsung Galaxy Fold 2, realizat pe liniile de asamblare de anul trecut

Asa se face ca Galaxy Fold 2, un telefon pliabil care trebuie sa respecte cat mai mult proportiile carcasei folosita cu modelul pe care il inlocuieste, afiseaza in lista cu specificatii o capacitate redusa a acumulatorului.

Datele aparute pe site-ul autoritatii chineze 3C, responsabila cu certificarea echipamentelor de comunicatii mobile, descriu un anume smartphone cu nume de cod SM-F9160, livrat cu un adaptor AC in versiune compacta, capabil sa livreze puteri de 20W si 25W prin cablul USB-C. Comparat originalului Galaxy Fold, livrat cu un adaptor AC de 15W, saltul de putere este considerabil. Pentru comparatie, Galaxy Fold 2 se va incarca de pana la 5x mai rapid decat un iPhone obisnuit, livrat cu adaptor de 5W fara incarcare rapida.

Concret, cei doi acumulatori instalati in carcasa lui Samsung Galaxy Fold 2 vor da o capacitate cumulata de 4365 mAh, in scadere de la 4800 mAh.

Probabil ca Samsung va incerca sa compenseze rezerva mai mica de energie cu hardware mai eficient. Problema este ca aditii recente precum chipsetul Snapdragon 865 (sau 865+) cu 5G vin cu un salt inevitabil a consumului bateriei. La final, probabil ca utilizatorii Galaxy Fold 2 vor fi nevoiti pur si simplu sa-si incarce telefonul mai des, consolandu-se doar cu idea ca timpul de asteptare la fiecare runda de incarcare este ceva mai mic.

Articolul Galaxy Fold 2 ar putea ceda din capacitatea acumulatorului pentru o tehnologie de incarcare mai rapida apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare